BSH-spiller kan få debut for landsholdet

Jacob Lassen er for første gang indkaldt til landsholdet, der sparer flere af stjernespillerne som Niklas Landin og Mikkel Hansen

12. april 2021, 11.40

Jacob Lassen kan få debut for Danmark. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Nikolaj Jacobsen har valgt at se bort fra landsholdsanfører Niklas Landin og PSG-stjernen Mikkel Hansen, når det danske herrelandshold i håndbold skal spille sine to sidste kampe i EM-kvalifikationen.

Den danske landstræner har i stedet givet plads til flere mulige debutanter, når kampene mod Schweiz og upåagtede Finland skal spilles i slutningen af april og starten af maj.

En af dem er Bjerringbro-Silkeborg højre back Jacob Lassen, der for første gang er udtaget til A-landsholdet. Til gengæld er klubkammeraten Nikolaj Øris ikke udtaget i denne omgang, hvor spillere som Lasse Svan, Hans Lindberg og Henrik Møllgaard heller ikke er udtaget.

Det fremgår af den trup, som Dansk Håndbold Forbund (DHF) mandag har offentliggjort.

Landstræner Nikolaj Jacobsen begrunder fravalget af de mange stjerner således:

- De trænger simpelthen til en pause. Det handler egentlig bare om at give dem lov til at trække vejret i et meget hårdt og tætpakket program, siger landstræneren til TV 2 Sport.

Landsholdet har seks point på førstepladsen i gruppe 7, der foruden de to kommende modstandere også tæller Nordmakedonien.

Netop Nordmakedonien mødte Danmark to gange i marts. Her blev det først til et overraskende nederlag på 29-33, inden de danske verdensmestre storsejrede med 37-21 på hjemmebane.

Håndboldherrerne skal i denne omgang først en tur til Zürich, hvor Schweiz venter 28. april, inden Finland kommer på besøg i Aarhus i den sidste kamp i kvalifikationen 2. maj.

Den danske trup

Målvogtere: Jannick Green, Emil Nielsen og Kevin Møller.

Fløjspillere: Magnus Landin, Emil Jakobsen, Johan Hansen og Patrick Wiesmach.

Stregspillere: Henrik Toft Hansen, Magnus Saugstrup og Simon Hald.

Bagspillere: Mads Mensah, Morten Olsen, Jacob Holm, Lasse Andersson, Aaron Mensing, Mathias Gidsel, Mads Hoxer Hangaard og Jacob A. Lassen.

/ritzau/

Indlæser debat...