Pris for forskning i klimaforandringer

Udgivet:06. november 2019, 11.30

Læsetid:1 minut

Mindefondens bestyrelse havde i år valgt at lade Ebbe Muncks hæderspris gå Katherine Richardson. Hun fik tirsdag overrakt prisen af dronning Margrethe. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

HÆDER: I Fløjlsgemakket på Christiansborg slot overrakte dronning Margrethe tirsdag Ebbe Muncks hæderspris til professor Katherine Richardson for hendes fremragende indsats i udforskning af havets rolle i globale klimaforandringer og disses påvirkninger af det arktiske havmiljø og havenes økosystemer. Som fremtrædende deltager i Galatheas 3 ekspeditionen 2006-7 er Katherine Richardson fulgt i Ebbe Muncks kølvand som deltager i videnskabelige ekspeditioner.

Udover at være en fremragende forsker er Katherine Richardson en utrættelig og kompetent formidler af videnskabelig indsigt i klimaforandringer og deltager i utallige sammenhænge, hvor klimaspørgsmål er til debat i ind- og udland. Dermed har Katherine Richardson været en konstruktiv kraft i arbejdet for at bremse global opvarmning.

Ebbe Muncks Hæderspris blev indstiftet i 1975 og tildeles personer, der arbejder inden for eller har gjort sig fortjent på områder, som havde journalisten, modstandsmanden, diplomaten og hofchefen Ebbe Muncks særlige interesse, herunder ekspeditionsområdet og udforskning af Grønland, danske virke i udlandet, oplysning om Danmarks frihedskamp og journalistik og andre områder i tilknytning til disse.