84 procents prisstigning på mad på bosted

6. marts 2021, 08.00

FEJLBEREGNING Vi lever i en svær tid med corona og har gjort det nu i et års tid.

Som pårørende til et bosted i Silkeborg Kommune har vi nu i et år levet med et absolut minimum af information om, hvordan man griber situationen an på bostedet.

Vi er siden marts 2020 blevet beriget med tre videresendelser af breve fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som var landsdækkende samt to-tre skrivelser fra kommunen vedr. forbud om at besøge stedet eller vedr. nedlukning af dagtilbuddet.

Ikke én eneste gang i et helt år er der kommet en information om, hvordan man på bostedet greb tingene an - endsige en forespørgsel om, hvorvidt pårørende kunne tænkes at hjælpe i situationen, hvor beboerne var »lukket inde« på bostedet.

Plejehjemmene har været spændt hårdt for det seneste år, men det har bostederne også!

Skrivelser fra centrale myndigheder - herunder Silkeborg Kommune formuleres i øvrigt i et sprogbrug, der signalerer, at afsenderen ikke ved, hvem modtageren er!

Selv som pårørende kan det tage sin tid at læse alle lovparagraffer igennem, som der ofte henvises til.

Men nu sker der endelig noget!

Som pårørende får man en videresendelse af et brev fra Silkeborg Kommune, som venligst gør opmærksom på, at madtilbuddet på bostedet nu stiger med 84%!

Jeg har fuld forståelse for det svære regnestykke, men 84% forhøjelse uden forvarsel er en voldsom stigning

Kim Brøbech

Begrundelsen er fejlslagen budgettering (man har i 2019 og 2020 ikke kunnet regne ud, hvad det koster)

Jeg har fuld forståelse for det svære regnestykke, men 84% forhøjelse uden forvarsel er en voldsom stigning. Til sammenligning er medierne lige nu fyldt med indlæg om, at byggematerialer kan risikere at stige 30%.

Jeg får lyst til at citere en kendt dansker: »Det kan man ikke være bekendt ...«

Silkeborg Kommune kan ifølge bekendtgørelse nr. 1576 /27.12.2014 ”…. træffe beslutning om, hvorvidt et eventuelt underskud skal indregnes ... eller om underskuddet slet ikke skal indregnes ...«

Silkeborg Kommune vælger, at tidligere års underskud skal indregnes. Derfor en stigning på 84%!

Det kan man så mene om, hvad man vil, men det rammer en sårbar gruppe, som i mange situationer ikke har ressourcer til at gøre indsigelser.

Til gengæld giver det nu pludselig god mening med diverse debatter i byrådssalen om udvalgenes UNDERbudgettering, som pågår for øjeblikket!

Indlæser debat...