Midtjyske Meninger: På vejen og ikke i vejen

Udgivet:08. juni 2023, 13.34

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Marianne Nørgaard Kjellerup

4 måneder siden

Når man nu pendler til arbejde, som rigtig mange gør - nogen med offentlige transportmidler og så de fleste jyder i egen bil. Når man så sidder der i sin bil og venter. Og ikke bruger energi på at irriterer sig over den spildtid, det nu er at sidde der.

Så ud over at nyde musikken fra radioen eventuelt at synge med - i hvert fald hvis man kører alene - så kan man jo lade tanker vandre og kigge på sine medtrafikanter.

Den anden morgen, da jeg selv sad i kø kom jeg til at tænke på, da jeg boede i Schweiz. Når man holdt i kø ved for eksempel en jernbaneoverskæring, så skulle man slukke motoren på bilen, hvis man var mere end tre biler i kø. Jeg har aldrig hørt om det før eller siden.

En anden ting er, at jeg også betragter dem, som sidder i bilerne bag ved mig. Blandt andet har jeg lagt mærke til at mange folk faktisk ikke har håndfri. De sidder i hvert fald ofte med mobilen op til øret, imens vi holder der og venter. Måske fordi de lige skal meddele, at de igen kommer for sent.

Dem som har håndfri: Jeg tænker godt, jeg kan se forskel på, om de synger eller snakker. De fleste ser ud som om, de har en fest, når de sidder og synger i bilen. De armbevægelser de talende chauffører har, er mere for at understrege det, de siger, uden at dem, som sidder i den anden ende har en chance for at se det.

Når man så sidder der i bilen, kan man jo også begynde at forberede sig på arbejdsdagens skærmydsler. Altså, det er ikke nemt hvis det har med mennesker at gøre. For vi er jo så uforudsigelige. Dog har de fleste nogle rutiner og opgaver, som skal udføres. Der er bare et eller andet over at sidde og tænke opgaverne igennem, inden man får dem gennemført.

Det der er med tanker er jo, at der kan man jo selv bestemme, om det skal være perfekt. Og så kan du jo gøre det perfekt hver gang. Du skal dog ikke begynde at ærgre dig over, at det ikke lykkedes for dig hver eneste gang, du ikke får gennemført de opgaver, du ellers havde gennemtænkt.

Det bedste ved tanker og observationer er jo, at de er ganske gratis. God tur.