En driftig mand runder de 80

Svend Poulsen har altid været meget aktiv i lokalområdet i Sejs/Svejbæk. Han grundlagde Sejs Auto- & Marinecenter, som i dag drives videre i Hårup af de to sønner

5. december 2019, 12.30

Svend Poulsen og hustruen Åse bor i dag på Georg Krügers Vej i Svejbæk, hvor han er formand for andelsboligforeningen.

FØDSELSDAG: Svend Poulsen, Georg Krügers Vej i Svejbæk, fylder 80 år torsdag den 5. december.

Han blev født i 1939 i Moselund ved Engesvang. Faderen døde i en tidlig alder, så Svend og hans otte søskende voksede op under trange kår.

Svend blev allerede som 10-årig sendt ud for at tjene på de omkringliggende gårde og gravede brunkul i de lokale brunkulslejre i samme periode.

I sine unge år var Svend Poulsen konstabel i den danske hær, hvor han i en længere periode var fører af en kampvogn.

I 1961 blev han gift med Åse Thomsen, som stammer fra Silkeborg, og de boede i Ikast i den første tid af deres ægteskab.

I 1962 flyttede de til Silkeborg, hvor Svend Poulsen kom i lære som automekaniker, og han var i denne periode aktiv fodboldspiller i Silkeborg KFUM og medlem af Idrætssamvirkets bestyrelse.

Ægteparret flyttede til Sejs i 1967, hvor Svend med hjælp fra sin bror selv byggede familiehus på Multebærvej. På samme adresse startede han op som selvstændig automekaniker og overtog senere den lokale Shell-tankstation og bilværksted på Julsøvej i Sejs. På samme adresse blev der også etableret en marineafdeling, og firmaet fik navnet Sejs Auto- & Marinecenter, som også er navnet på firmaet den dag i dag.

Aktiv i fodbold og skole

I denne periode var Svend meget aktiv i lokalområdet. Han spillede fodbold i Sejs/Svejbæk idrætsforening (SSIF) og var også fodboldtræner.

Svend var også blandt de bærende kræfter med hensyn til at få en skolehal i Sejs og at få bygget et klubhus til SSIF. Han var bestyrelsesmedlem i SSIF og sad også i hovedbestyrelsen.

Derudover var Svend også i Sejs Skoles forældreråd, medlem af lokalbestyrelsen i Silkeborg autoreparatørforening, hørende under CAD (Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark).

I en årrække underviste han også de lokale unge mennesker i ungdomsskolen i faget motorlære, som foregik på Svends autoværksted.

I 1977 flyttede Svend og familien til Hattenæs lidt uden for Sejs og var i den periode blandt andet i Hattenæs grundejerforening, hvor han senere blev formand. Han var også i bestyrelsen for seniorsamvirket og sad i bestyrelsen for Malmkjærsvig bådlaug.

I 2003 flyttede Svend og Åse til Svejbæk, da de ønskede friere rammer og at tage hul på deres otium. De købte sig ind i andelsboligforeningen på Georg Krügers Vej, hvor Svend i dag er formand for andelsboligforeningen og også aktiv i Sejs/Svejbæk lokalråd.

Nyt og større i Hørup

Sejs Auto- & Marinecenter flyttede i 2006 til større og nyere lokaler på Linåvej ved Hårup, hvor firmaet i den forbindelse også blev autoriseret Automester-værksted. I denne periode overdragede Svend sit livsværktil sine to sønner, som i dag driver firmaet med otte ansatte.

Selv om Svend efterhånden har fået udført nogle fysiske »reparationer« og fået udskiftet en del »reservedele« i det meste af kroppen, er han den dag i dag stadig en aktiv sportsmand hvor han dyrker tennis, badminton og golf.

Sidste nye tiltag er, at han har taget fat i madlavningens kunst, hvor han ivrigt deltager i madkurser og efterfølgende får sine evner afprøvet i en lille lokal oprettet madklub, ligesom Svends kone og nærmeste familie af og til også nyder godt af hans kogekunst.

Den runde dag bliver fejret sammen med venner, familie, børn og børnebørn. mtl