DET ER DIT VALG - KV21

Ekstra »skat« til borgerne - nej tak

21. oktober 2021, 12.43

RENSEANLÆG Forslaget om at flytte vores renseanlæg ned til Gudenåen i Svostrup lever stadig.

Boligudviklerne slikker sig om munden og vil gerne have fingrene i den søgrund på Søholt, som anlægget ligger på nu. Der kan tjenes millioner.

At det så vil koste hver eneste familie i omegnen af 1000 kr. ekstra i afgift om året - ja det er der jo mange, der er helt ligeglade med. Det er nemlig prisen, hvis et nyt anlæg skal flyttes til Svostrup, fremfor at lade det ligge på Søholt.

Det er en afgift, der vender den tunge ende ned af. De der har en flot indkomst, vil måske trække på skuldrene af det. Men for rigtig mange borgere i kommunen, er 1000 kr. ekstra i vandaflednings-afgift en af de mange bække små, der gør livet sværere.

Og så bare for at gøre nogle bolig-spekulanter tilfredse. Det bliver uden min stemme.

Sammen med borgerne i Svostrup fik vi bremset det i foråret. Da var byrådet lige ved at stemme det igennem. Uden at byrådet havde overblikket over, hvad det ville betyde økonomisk for borgerne. For borgerne i Svostrup. For Gudenåen. Da de fik dette overblik, blev projektet bremset - foreløbig.

Læs også
Frustreret nabo: Drop placering ved Gudenåen
Abonnement

For stærke kræfter i byrådet kæmper stadig for at få det gennemført. Plan- og vejudvalget har her i efteråret fortsat processen og har ikke sendt beslutningen i byrådet til en endelig aflivning. Jeg troede, at vi kunne få en afslutning på denne sag nu - før valget. Men stærke kræfter ville det anderledes.

Læs også
Politikere skal på Gudenå-vandring
Abonnement

Så nu bliver det det nye byråd, der skal træffe de afgørende beslutninger. Jeg kan kun opfordre til, at man spørger byrådskandidaterne, hvordan de står på dette spørgsmål.

Læs også
Partier kritiserer nøl om renseanlæg
Abonnement

Jeg siger NEJ!

Nej tak til et stort industrianlæg i Gudenådalen - lige ned til Gudenåen.

Nej tak til en stor ekstra regning til borgerne i Silkeborg Kommune.

Indlæser debat