Human Act Pris gik til Sikandar Siddique

Den uafhængige udviklingsorganisation Human Act tildelte Human Act Award 2021 til Sikandar Siddique, partileder af Frie Grønne

Udgivet:27. april 2021, 08.30

Læsetid:1 minut

Djaffar Shalchi (th), der kom til Danmark som ung migrantdreng fra Iran i 1970erne, har opbygget en stor millionformue som erhvervsmand. Halvdelen af formuen har han doneret til organisationen Human Act, der netop har tildelt årets award til Sikandar Siddique. Med prisen følger 100.000 dollar.

PRISUDDELING: Sikandar Malik Siddique har netop modtaget årets Human Act Award 2021 af dets grundlægger, Djaffar Shalchi, som en anerkendelse af Siddiques målrettede indsats mod ulighed, racisme/diskrimination og klimaforandringer.

- Jeg er stolt over at overrække Sikandar Siddique vores årlige pris. Han er et forbillede for et mangfoldigt Danmark og en stærk stemme i debatten om ulighed, klima og det danske demokrati, sagde Djaffar Shalchi ved orverrækkelsen. Han er dansk erhvervsmand, civilsamfundsaktivist og mangemillionær og har stiftet Human Act Prisen sammen med sin kone, Ané.

Ifølge Djaffar Shalchi får Sikandar Siddique prisen og de 100.000 dollar, der følger med, som privatperson - ikke som partileder.

- Prisen er en anerkendelse af hans samlede indsats på flere af de områder, som er omfattet af FNs Verdensmål, understregede Djaffar Shalchi.

Human Act Prisen blev uddelt for første gang sidste år, hvor den gik til den svenske miljøaktivist, Greta Thunberg. Og derfor er en ekstra stor ære at få den i år, påpeger Sikandar Siddique.

- Det er en meget stor ære og virkelig motiverende at modtage Human Act Award - og så endda efter, at et af mine store forbilleder, Greta Thunberg, fik prisen sidste år, siger Sikandar Siddique.

- Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til æren og jeg vil gå til opgaven med en kæmpe ydmyghed og en dybfølt tak til Djaffar Shalchi og hele Human Act, understreger prismodtageren. MTL