Kokke-elever fra Silkeborg har smag for livet

Smag for Livet udnævner to nye smagsambassadører

Udgivet:03. november 2020, 11.30

Læsetid:2 minutter

Mikkeline Møller Rasmussen har afsluttet sit grundforløb på College 360 i juli og er nu startet i lære på Radisson Blue i Silkeborg.

UDNÆVNELSER: Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag. Nu udnævnes to nye smagsambassadører, som begge er særligt dygtige kokkeelever ved College 360 i Silkeborg.

Ud over titlen og anerkendelsen får smagsambassadørerne mulighed for hver at bruge 15.000 kr. til at gennemføre udadvendte arrangementer om smag og om smagens betydning for vores liv.

De udnævnte smagsambassadører og begrundelserne for undnævnelsen:

Mikkeline Møller Rasmussen, Silkeborg, udnævnes til smagsambassadør, fordi hun er en særligt passioneret kokkeelev. På trods af sine kun 18 år udviser Mikkeline enorm stor interesse og glæde for branchen. Hun er undersøgende og nysgerrig i køkkenet med en særlig interesse og opmærksomhed på, hvad der sker med maden under tilberedningsprocesserne. Mikkeline er en rollemodel for nye elever i branchen, og hun vil med sikkerhed sprede det gode budskab omkring smag.

Maria Kvist Trangbæk, Randers, udnævnes til smagsambassadør, fordi hun aldrig giver op, selvom noget i køkkenet ikke lykkes. I stedet udfordrer hun hele tiden sig selv. Både i køkkenet og på skolen møder hun op med stor begejstring for faget og stærk vilje til at lære. Hun er nysgerrig på det moderne og har samtidig fokus på de klassiske tilberedningsmetoder, opskrifter og processer.

Maria er således en fantastisk elev, der går forrest både i forhold til egen læring og ved at dele sine erfaringer med andre. Netop derfor skal Maria være smagsambassadør - som et forbillede for andre kokkeelever.

Smag for Livet er et tværfagligt, landsdækkende forsknings- og formidlingscenter. Målet med Smag for Livet er at indsamle viden om smag og formidle den videre, så børn, unge og voksne kan bruge smagen som en ressource for et godt liv. MTL

Maria Kvist Trangbæk er i gang med sit hovedforløb ved College 360 i Silkeborg og er i lære på Hotel Randers.