De svære beslutninger forsvinder ikke ved at blive flyttet til Christiansborg

Udgivet:23. november 2017, 11.32

Læsetid:2 minutter

Af Kasper Rasmussen Nattergalevej 18, Skive

5 år siden

Regionerne Kim Niemann skriver den 20. november, at han vil stemme blankt til det netop overståede regionsrådsvalg, fordi regionerne primært tager sig af sundhedsområdet, som er meget teknisk, og fordi regionerne ikke kan udskrive skat.

Det er rigtigt, at sundhedsområdet er stort og kompliceret, men det er jo ikke noget der forsvinder, bare fordi beslutningerne bliver flyttet til Christiansborg eller til en statslig styrelse. Beslutningerne vil stadigvæk skulle tages, men nu vil det bare være uden mulighed for, at borgerne i Midtjylland og andre steder kan få indflydelse på det. Der vil i stedet blive endnu længere mellem borgere og beslutninger.

Det kan godt være, at regionspolitik i Danmark ikke har så meget med ideologi at gøre, men det giver os stadig mulighed for at vælge de personer, som vi har mest tillid til, til at træffe beslutninger på vegne af fællesskabet.

Kim Niemann er også bange for at blive tvunget til at vælge mellem penge til børneafsnittet og kræftpatienter. Og her er det jo sådan, at det netop er selve prioriteringen, som vi overlader til politikerne.

Vores pligt og opgave som borgere er, at vi hvert fjerde år skal finde én person eller ét parti, som vi har tillid til, og som vi derfor vil sætte i spidsen for henholdsvis vores land, vores region og vores kommune. Det gør de fleste borgere heldigvis også.

Derfor Kim - du skal ikke kunne gennemskue alle de tekniske detaljer i sundhedspolitikken, selvom det er beundringsværdigt. Man skal jo heller ikke vide alt om indkøb af kampfly for at kunne stemme til folketingsvalget, selvom folketinget står for forsvarspolitikken. Men du skal finde én kandidat blandt de godt 260 kandidater i Midtjylland, som du har tiltro til vil varetage din stemme på bedst mulig vis. Det håber jeg, at du vil lykkedes med om fire år, når vi igen skal stemme til regionsrådsvalget og få mulighed for, at sætte den overordnede retning for sundhedssystemet i vores region.