Valgplakat stadig ikke fjernet efter to måneder

Grøn valgplakat er ved at vokse til i græs

1. august 2019, 08.23

Alternativets folketingskandidat Stine Isaksens valgplakat er på vej ned til rødderne på sin lygtepæl i Hårup. Efter reglerne burde plakaten havde været fjernet senest torsdag den 13. juni. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅRUP Alternativet har en klar grøn profil, men det er næppe helt efter planen, at partiets spidskandidat i Vestjyllands Storkreds, Stine Isaksen, overlader det til naturen at sørge for, at en af hendes valgplakater fra folketingsvalget den 5. juni efterhånden skal vokse til og på den måde forsvinde.

Det er efter et tip fra en vaks læser, at Midtjyllands Avis’ fotograf Jakob Stigsen Andersen var forbi i Hårup, hvor han ud for DK Beton fandt valgplakaten, der har sat sig til hvile i bunden af lygtepælen.

Reglerne for nedtagning af valgplakater er, at partiet eller kandidaten skal have fjernet sine valgplakater senest 8 dage efter valgdagen, så man kan roligt sige, at Stine Isaksen har et hængeparti i Hårup, hun må se at få ordnet.

Det samme kan dog siges om kommunen. For er valgplakater ikke pillet ned efter de fastsatte 8 dage, så er det kommunens entreprenørgård, der sørger for nedtagning af plakater, og herefter bliver regningen sendt til de pågældende partier. Men entreprenørgården har åbenbart ikke været forbi plakaten i Hårup siden valget.

Stine Isaksen fik i øvrigt 961 personlige stemmer ved valget, hvilket var det højeste antal blandt Alternativets 6 kandidater i Vestjyllands Storkreds. Men det var alligevel ikke nok til at opnå valg.