Købere står i kø for at købe malerier af Jorn

Galerie Moderne Silkeborg mærker stigende international interesse for malerier af Asger Jorn og har op mod 20 købere på venteliste

31. januar 2019, 11.30

Galerie Moderne Silkeborg viser lige nu en imponerende samling af Asger Jorns grafiske tryk, som galleriet har opkøbt siden begyndelsen af 1970'erne. I løbet af blot halvanden uge er 25 af de 40 tryk solgt. - Jorn grafiske tryk er også i høj kurs, siger galleriejer Henrik Omme. Foto: Jakob Stigsen Andersen

KUNST Køberne står på nakken af hinanden og er villige til at betale millionbeløb for malerier af Asger Jorn. Og den internationale interesse for at erhverve værker af den verdenskendte kunstner fra Silkeborg bevæger sig kun en vej - og det er op.

Det fortæller indehaver af Galerie Moderne Silkeborg, Henrik Omme, som slet ikke kan følge med den store efterspørgsel.

Galerie Moderne er det galleri i verden, der har solgt flest Cobra-værker - og især kunst af Asger Jorn - gennem tiderne. Og lige nu har Henrik Omme mellem 15 og 20 interesserede Jorn-købere på venteliste.

- Vi har de senere år oplevet en stærkt stigende interesse for især malerier af Asger Jorn, og ventelisten til Jorn-værker er blevet længere. Problemet er bare, at jeg ikke har nogle at sælge, siger han.

Forklaringen på den stigende interesse er ifølge Henrik Omme, at flere større gallerier i USA nu er begyndt at vise interesse for Cobra-gruppen, som blev dannet for 70 år siden med Jorn som bannerfører. Også i Kina og det øvrige Fjernøsten er Cobra-interessen i stærk stigning.

- Når interessen for Cobra begynder at stige på nye markeder som Kina og USA, er det helt naturligt, at der er størst fokus på den mest interessante og bedste af Cobra-kunstnerne. Og det er uden sammenligning Asger Jorn, siger han.

Jorn i Asien...