Hammel-drengen blev professor

24. marts 2021, 11.30

Sammen med sin kone har Finn Børlum Kristensen stor glæde ved fire voksne børns fortsat voksende familier - og en nyanskaffet autocamper.

FØDSELSDAG: Finn Børlum Kristensen fylder 70 år torsdag 25. marts.

Finn Børlum Kristensen er opvokset i Hammel. Han er professor, forhenværende centerchef og speciallæge og bor i dag i Hillerød.

Han var tidligt med til at sætte evidensbaseret sundhedsvæsen på dagsordenen med forskerkurser, konferencer og projekter. Efter ansættelser ved hospitaler og Københavns Universitet forsvarede han sin afhandling indenfor epidemiologi i 1987 og var lektor i samfundsmedicin til han blev forskningschef ved DSI - Institut for Sundhedstjenesteforskning.

I 1997 blev han centerchef i Sundhedsstyrelsen for det nyoprettede Statens Institut for Medicinsk Teknologivurdering (MTV), som bidrog til beslutningsgrundlaget for en lang række nye behandlingsmetoder, de første kræftplaner, indførelsen af influenzavaccination af ældre og HPV-vaccination af børn og unge. I Sundhedsstyrelsen startede og ledede han i 2006-16 det europæiske netværk for MTV. Det er støttet af EU og medlemslandene frem til i år. Her forventes Europa-Parlamentet og Rådet at vedtage en EU-forordning om MTV fremsat af Kommissionen i 2018.

Finn Børlum Kristensen er ridder af Dannebrog og siden 1997 adjungeret professor ved SDU. Siden 2016 har han været selvstændig international ledelsesrådgiver i strategi og netværksskabelse i feltet mellem videnskab, teknologi og beslutningstagning til gavn for patienterne. Nok har pandemien sat en stopper for rejserne, men opgaverne løses fra hjemmekontoret.

Indlæser debat...