Hvis nogen jubler og hoverer er det sportsfiskerne

23. maj 2019, 12.50

TANGEVÆRKET -Tangeværket behøver ikke at juble over afgørelsen i Miljø og Fødevareklagenævnet, der erkendte, at der er blevet begået en fejl i den tidligere sagsbehandling, som netop dannede grundlag for den vandindvindingstilladelse til produktion af elektricitet, som skulle udløbe 1. juni 2020, men som nu står uden bagkant rent tidsmæssigt.

Det siger formanden for Danmarks Sportsfiskerforbund, Verner W. Hansen, til avisen 21. maj.

Det har Tangeværket mig bekendt da heller ikke på nogen måde gjort. Jeg har fulgt denne sag nøje, og bed netop mærke i, at direktør Rasmus Lambert Christensen på ingen måde hverken jublede eller hoverede over, at tidspresset nu er taget væk fra den fornyede sagsbehandling, som Viborg Kommune blev »dømt« til at gennemføre af Natur- og Fødevareklagenævnets kendelse af 21. februar i år. Se omtalen i Midtjyllands Avis 18. maj.

Rasmus Lambert nøjedes med at fortælle avisen, at han følte klagenævnets berigtigelse som en »kæmpe lettelse«. For dette tidspres var rigtig ubehageligt, da den dokumentation, som Viborg Kommune skal lægge på bordet i den nye sag, ikke er sådan lige til at stampe op af jorden.

Men Verner W. Hansen kunne ikke lade være med at juble og hovere, da den oprindelige afgørelse blev offentliggjort i slutningen af februar måned i år:

Midtjyllands Avis citerede sportsfiskerformanden for disse trut i sejrsbasunerne:

- Den her afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet er en kæmpestor sejr i vores mangeårige og fortsatte kamp for at få skabt fri passage i Gudenåen ved Tangeværket og Tange Sø.

Den pressemeddelelse, som sportsfiskerforbundet udsendte, da klagenævnet havde offentliggjort sin afgørelse, var i øvrigt forsynet med denne overskrift: »Ny afgørelse sætter stopper for elproduktion på Tangeværket«.

Jamen, det kan da ikke udelukkes, at det vil gå sådan. Men det ved sportsfiskerforbundet og Verner W. Hansen jo ikke noget som helst om.

Verner W. Hansen frydede sig samtidig over, at det nu var lykkedes at stoppe det grønne fjernvarmeprojekt, som Gudenaacentralen har arbejdet på siden 2014. Det projekt kunne ellers stort set have friholdt fjernvarmeforbrugerne i Bjerringbro, Rødkærsbro, Ans og Ulstrup fra de prisstigninger, de nu må døje med.