Silkeborg-Voel holder på playmaker-profil

Sofie Bæk Andersen har forlænget sin kontrakt, så den løber frem til sommeren 2023

14. december 2019, 08.00

Sofie Bæk Andersen føler, at Silkeborg-Voel hele tiden tager små skridt i en positiv retning. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Sofie Bæk Andersen er en af de store profiler på Silkeborg-Voels ligahold, og nu kan klubben glæde sig over, at playmakeren har forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2023.

- Jeg vil gerne gå forrest og vise, at jeg tror på projektet, og derfor bliver jeg. Dialogen med Voel startede forholdsvis tidligt, og min førsteprioritet var at snakke med dem og ikke gå ud med et »til salg«-skilt på ryggen, siger Sofie Bæk Andersen om kontraktforlængelsen.

Som ligaprofil kunne det være en mulighed at jagte en kontrakt hos en topklub, men det har Sofie Bæk Andersen ikke gjort.

- Jeg har aldrig haft den overbevisning, som mange andre spillere har, at det kun er lykken at være i en topklub. Jeg skal ikke til en topklub, for at min karriere er lykkedes, Jeg mener, man kan blive en rigtig god spiller i en middelklub.

- Jeg har selvfølgelig gjort mig nogle overvejelser, fordi jeg har været mange år i samme klub. Men skifter jeg klub i Danmark, skal jeg jo stadig spille mod de samme spillere. Jeg har altid troet på spilletid frem for alt. Jeg tror, man bliver en bedre spiller af at spille, siger Sofie Bæk Andersen.

Den lange kontrakt i Silkeborg-Voel får også både håndbold og privatliv til at gå op i en højere enhed.

- Jeg kan godt lide, at vi spiller håndbold på den måde, som vi gør. Men det er også vigtigt for mig, at det fungerer uden om håndbolden, og her kan jeg blive boende i Aarhus med min kæreste, ligesom jeg kender alle i klubben helt ned til de frivillige hjælpere. Det føles godt i maven på mig, siger Sofie Bæk Andersen.

Hun peger samtidig på, at Silkeborg-Voel er inde i en positiv udvikling.

- I min tid i Voel har vi hele tiden taget små skridt frem. Det kan man også se på de spillere, som vi nu kan hente.

- Så jeg bliver også, fordi jeg ved, klubben efterhånden har økonomi til at stable et godt hold på benene. Voel er ikke i top-4 endnu, men det er en klub, der er med i den rigtige ende af ligaen. Udviklingen viser også, at der er forhåbninger om, at man kan blive tophold, mener playmakeren.

Stolthed hos direktøren

Fra klubbens side er der også stor tilfredshed med, at forlængelsen med Sofie Bæk Andersen er kommet i hus.

- Vi er faktisk en anelse stolte over, at det lykkedes at lave en ny og lang kontrakt med Sofie. Hun har kvaliteter, der gør, at hun har været interessant for mange andre klubber, og vi ser det som et kvalitetsstempel, at hun vælger at forlænge sin aftale med os, siger Silkeborg-Voels direktør, Mikael Bak.

Han har i det hele taget store roser til playmakeren.

- Sofie er et godt eksempel på noget af det, som vi har succes med i Silkeborg-Voel. Nemlig at vi henter spillere, der endnu ikke er færdigudviklede, hvorefter vi trækker dem ind i et stærkt miljø og udvikler dem. Hos os kan vi se, at Sofie har udviklet sig til at være en af ligaens større profiler, lyder vurderingen fra Mikael Bak.

Sofie Bæk Andersen

Født: 15. januar 1994 (25 år)

Position: Playmaker

Nuværende klub: Silkeborg-Voel KFUM

Tidligere klubber som senior: Sønderjyske, Skive, Silkeborg

Tidligere ungdomsklubber: Agerskov UF, Rødekro IF, SønderjyskE Ungdom, FCM Håndbold