Når enden er god, er alting godt

Speciallæge Lotte Fynne fra Silkeborg Sygehus mener, at vi skal være bedre til at tale om afføringsproblemer. Tabuet skal brydes

Udgivet:15. marts 2019, 16.01

Læsetid:5 minutter

Tabu Dit mave-tarm-system er ni meter langt. Alle har et. Og alles tarm sørger for, at man har afføring, men alligevel er det helt hverdagsagtige som et toiletbesøg forbundet med et stort tabu.

Selvom mange af os endda har så store maveproblemer, at det hæmmer vores hverdag, så sidder vi ikke ved frokostbordet og underholder med vores forstoppelse - til trods for at op mod 20 procent af os danskere faktisk lider af det i større eller mindre grad lige nu. Nogle fortæller endda ikke om deres maveproblemer til deres familie og ægtefælle, så flovt er det.

En af dem, der arbejder med afføringsproblemerne til dagligt er ph.d og speciallæge i mave-, tarm- og leverlidelser ved Institut for Medicin på Silkeborg Sygehus, Lotte Fynne.

Hun har skrevet selvhjælpsbogen »Fra ende til anden« til alle danskere med afføringsproblemer. Lotte Fynne ved, hvad hun taler om, da hun er i kontakt med omkring hundrede patienter, der har udfordringerne - typisk forstoppelse og diarre. Lotte Fynne undrer sig særlig meget over vores generelle frygt for at tale om det med hinanden.

Ulækkert og det stinker...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind