Joachim og Maries romantiske milepæl: Kærester og kolleger

Kærligheden kom langsomt, men sikkert for prins Joachim og prinsesse Marie. Den 24. maj kan parret fejre 14-års bryllupsdag.

Udgivet:24. maj 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Prins Joachim friede til sin Marie med en guldring i de franske farver med en blå safir, en hvid diamant og en rød rubin. Det skete på en ferie til Tyrkiet i 2007. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Der er masser af amour mellem prins Joachim og prinsesse Marie, der kan markere deres elfenbensbryllup efter 14 år sammen som mand og kone.

Den 24. maj 2004 trådte den franskfødte Marie Cavallier ind i Møgeltønder Kirke og for enden ventede hendes prins med tårer i øjnene og armene om sine forlovere, sønnerne prins Nikolai og prins Felix fra ægteskabet med grevinde Alexandra.

Selv om hun trådte ud af kirken som prinsesse af Danmark, har parret bevaret den franske forbindelse.

Siden 2019 har de været bosat i Paris, hvor de netop har fået en teenager i huset. Parrets førstefødte, prins Henrik, fyldte nemlig 13 år tidligere i maj. Sammen har parret også prinsesse Athena på 10 år.

Byernes by har dannet rammen om familiens liv, da prins Joachim tog en uddannelse i militærstrategisk ledelse og internationale forhold ved École militaire i Paris.

Efterfølgende fik han job som forsvarsattaché på den danske ambassade, hvor han som udgangspunkt er ansat ved frem til sommeren 2023.

På ambassaden fik prins Joachim i efteråret 2021 sin hustru som kollega, da prinsesse Marie blev udnævnt kulturrepræsentant, der skal bygge bro mellem Danmark og Frankrig.

Selv om familien nu bor i Paris - foreløbig frem til 2023 - har de taget turen til Danmark flere gange i årets løb.

Blandt andet til dronning Margrethes 50-års regentjubilæum og prinsesse Isabellas konfirmation.

Det var også den franske forbindelse, der i sin tid bragte parret sammen.

Til et middagsselskab blev de sat ved siden af hinanden, eftersom prins Joachim var den eneste i selskabet, der også talte fransk.

Det var ikke andet end en hyggelig aften, har prinsesse Marie senere fortalt Billed-Bladet. Hun var i et forhold, og prins Joachim var gift med grevinde Alexandra.

Året efter mødte de hinanden igen. Prinsesse Marie havde derimellem afsluttet sit daværende forhold, og prins Joachim var blevet skilt.

- Fordi jeg er så fornuftig, kom kærligheden langsomt. Jeg ville ikke give mig selv hen. Jeg ville være forsigtig. Men derefter var jeg ikke i tvivl. Joachim var manden i mit liv, sagde hun siden til Billed-Bladet.

I foråret 2006 bekræftede prins Joachim forholdet. Men kort efter var der knas i kærligheden. Parret gik kortvarigt fra hinanden, men fandt efterfølgende sammen igen.

Denne gang forseglede de kærligheden. I sommeren 2007 friede prins Joachim, og da han præsenterede sin kommende kone på Amalienborg Slot, fremviste hun en forlovelsesring i de franske farver - en blå safir, en hvid diamant og en rød rubin.

/ritzau/

Denmark''s Prince Joachim waits for Marie Cavallier of France at their wedding in Mogeltonder En tydelig rørt prins Joachim venter på sin brud i Møgeltønder Kirke i Sønderjylland ved brylluppet i 2008. (Arkivfoto). Bob Strong/Reuters
Prinsesse Isabella konfirmeres, dronning Margrethe, Prins Felix, Prins Henrik, Prins Joachim, Prins Nikolai, Prinsesse Isabella, Prinsesse Marie Prinsefamilien er en moderne sammenbragt familie. Prins Joachim er far til to voksne sønner, prins Nikolai og prins Felix, fra sit ægteskab med grevinde Alexandra. Han fandt kærligheden igen i prinsesse Marie, og sammen har parret også fået to børn, prins Henrik og prinsesse Athena. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix
- Biskoppen, som viede prins Joachim og prinsesse Marie, sagde ved ceremonien, at da de havde mødt hinanden i en moden alder, havde de tænkt sig grundigt om. (Arkivfoto). Soren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Indlæser debat