Interessen for håndbold og idræt præger hele familien

Lars Buchreitz har i mange år være spiller, træner og bestyrelsesaktiv i flere håndbold-sammenhænge i Silkeborg-området

30. juli 2020, 13.00

Lars Buchreitz er tidligere lærer på Gødvad Efterskole og Fårvang Skole og arbejder i dag som teknisk chef i Energi Fyn Bredbånd, hvor han leder 22 medarbejdere, som udruller fiber til kunderne på hele Fyn.

FØDSELSDAG: Lars Buchreitz, Silkeborg, fylder 50 år fredag den 31. juli.

Lars Buchreitz er født og opvokset i Funder, hvor han gik på Funder Skole og hurtigt blev aktiv i Funder GF med både fodbold, håndbold og atletik.

Det blev håndbolden, der fik mest opmærksomhed, og i 1991 flyttede Lars Buchreitz til Voel KFUM, hvor han spillede flere sæsoner.

Efter trænergerninger i Voel, Gødvad og Ikast blev det til otte år som formand for Silkeborg Voel KFUM. En rejse fra 1. division til en slutspilsklub i dameligaen. I dag er han aktiv i bestyrelsen for Silkeborg Voel KFUM A/S.

Efter Funder Skole tog Lars Buchreitz på Silkeborg Handelsskole og udstod efterfølgende sin læretid i Føtex på Torvet. Efter endt læretid tog han på Nordjyllands Idrætshøjskole og spillede håndbold i Brønderslev IF. Herefter gik turen via Silkeborg Seminarium til Gødvad Efterskole i fem år og efterfølgende seks år som lærer på Fårvang Skole.

Det er også blevet til ca. 20 år på Silkeborg Kommunes sommerlejre på Ahl Hage, hvor han brugte en uges ferie på Silkeborgbørn, som ikke havde andre feriemuligheder.

I 2008 skiftede Lars erhvervsretning og fik job hos daværende Energi Midt som gruppeleder. Her blev til det til 12 år i Fiberbranchen som afdelingsleder og afdelingschef igennem to store fusioner fra Energi Midt til Eniig og til det nuværende Norlys.

Privat er Lars gift med Else og har tre voksne børn. Ditte på 19, Emil på 24 og Sophie på 29.

- Mine børn betyder alt for mig og deres trivsel og velvære har meget fokus. Sophie fik en stor karriere indenfor gymnastikken, og Emil og Ditte har i mange år været aktive håndboldspillere i Silkeborg Voel KFUM. Else er lærer på Sejs Skole og holdleder for Silkeborg Voel KFUM ligadamer. For tre år siden købte vi sommerhus i Grenå, hvor sommerferien holdes og weekender nydes, når ikke der er håndboldkampe. Ligeledes er det blevet til mange rejser ud i verden, med Nepal, Indien og Pakistan som store højdepunkter, fortæller Lars Buchreitz. mtl