Natur-rebeller fra Gjern på sejltur

Det er nu otte år siden, at Gjern Natur brød med Danmarks Naturfrednings-forening

5. august 2019, 18.04

På tidligere Gjern Natur-udflugter på Tange Sø har sensommervejret været helt perfekt med solnedgang og nattergalesang. Foto: Margaret Skovsen

ANS/GJERN Fredag den 23. august inviterer Gjern Natur på sin årlige sejltur på Tange Sø, der ikke alene er en smuk tur på søen og ud i naturen, men også er en årlig manifestation af, hvorfor og hvordan den meget aktive og succesrige forening Gjern Natur i sin tid opstod.

For oprindelig var foreningen en lokalkomité under Danmarks Naturfredningsforening, og her blev Gjern-komitéen af sin hovedorganisation forbudt at udtale sig til fordel for og give sin støtte bevarelsen af Tange Sø, selvom lokalforeningen var af den klare opfattelse, at søen skal bevares.

Det fik de lokale medlemmer til at stifte en helt ny naturforening, nemlig Gjern Natur, der nu siden 2011 har nydt godt af en kæmpestor medlemsopbakning. Foreningens nøjes da heller ikke med at arrangere naturture, foredrag og lignende, men er også meget aktiv med at skaffe adgang til både kendte og ukendte naturområder og gør blandt andet en stor indsats for at etablere nye stier ud i naturen.

Sejlturen på Tange Sø er dog fuldt og helt en naturtur i et par aftenstimer ud på søen, og hvor der bagefter er fælles kaffehygge ved Ans Sejlklubs klubhus.

Da der er begrænset bådplads, skal man hurtigt tilmelde sig, hvis man vil med.