Læserklubben tager til lille og solskinsrige Endelave

Den lille kattegatø ud for Horsens skal opleves onsdag 26. juni - er du morgenfrisk, så er vi klar med en spændende dag

Udgivet:22. april 2019, 09.24

Læsetid:1 minut

To ud af tre endelavitter bor i Endelave by. Vi kigger os om på øen og får også tid på egen hånd i selve byen.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk

4 år siden

I flokken af danske øer er vi nu nået til Endelave - den lille ø i Kattegat med den særprægede natur og de vilde kaniner.

Med Skave Turistfart tager Læserklubben af sted onsdag 26. juni meget tidligt om morgenen, nemlig mellem klokken 05.30 og 06.30 fra Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg. Efter endt opsamling kører vi mod Snaptun havn.

Her ligger færgen klar til at tage os med på en times overfart, der forhåbentlig byder på udsigt over Møllegrunden med de mange sæler, marsvin og fugle.

Undervejs nyder vi et rundstykke og en kop kaffe. Vel ankommet til Endelave hentes vi i traktorvogne, der er klar til at give os et par timers ørundtur, hvor vi blandt andet passerer det store, uberørte naturområde Øvre. Vi kører med den kendte Traktor-Poul, som undervejs viser os blandt andet Danmarks midtpunkt, fortæller om Endelaves historie, skibsbesætninger plus nok et par røverhistorier. Rundturen ender hos Endelave Kro og Gæstgiveri og her venter frokosten. Vi får serveret kroens gode buffet med sild, en lun ret og mere.

Tid på egen hånd

Kroen ligger midt i byen og blot få minutters gang fra havnen, hvor vi mødes igen klokken 16. Så der er god tid sidst på dagen til at opleve øen på egen hånd, inden vi sejler tilbage til fastlandet.

Mellem klokken 18.30 og 19.30 er vi tilbage i hjembyerne efter en dejlig dag i Kattegat.

Prisen for denne øtur er 745 kroner for abonnenter. I prisen er inkluderet buskørsel, turleder, morgenkaffe og rundstykke, frokost samt omvisning på øen.

Tilmelding til Læserklubben.