Smukfest 2019 - mere vold og 54 narkofund i skovbunden

Smukfest 2019 præget af usædvanligt mange voldsanmeldelser, langt færre tyverier og effektive narkohunde

26. august 2019, 12.55

Med så mange mennesker samlet på et sted kunne det potentielt set have skabt en del mere uro, men et et tæt samarbejde med festivalledelsen, kommunen og festivalens sikkerhedsansvarlige, sikrede, at festivalen bortset fra det stigende antal voldsanmeldelser forløb fint, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. Foto: Jakob Stigsen.

SKANDERBORG - Sydøstjyllands Politi har nu gjort status over årets Smukfest i Skanderborg, hvor 50.000 mennesker tidligere på måneden fejrede festivalens fyrre års jubilæum. Imens antallet af anmeldte tyverier på fire år er faldet fra 108 i 2015 til 19 i 2019, er antallet af voldsanmeldelser steget fra 6 i 2018 til 11 i 2019.

Vi kan konstatere, at der har været et fald i antal anmeldelser inden for en række områder set i forhold til tidligere år, bortset fra antallet af anmeldelser om vold, som der desværre var en stigning af i år, siger politikommissær Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi stod i år blandt andet for maritim patrulje på Skanderborg Sø, buskontrol og målrettede indsatser mod tyverier. Som noget nyt har politiet også valgt at opgøre antallet narkofund, hvor der ikke har været mennesker i nærheden. Dem var der en del af. Hele 54 gange snusede hundene sig frem til narkotiske stoffer, som nogen havde gemt i skovbunden i et forsøg på at undgå politiets opmærksomhed. Imens hundene snusede sig frem til 54 små lagre af narkotika i skovbunden, faldt antallet af sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med 10 i forhold til sidste år. Siden 2015 er antallet af sigtelser for overtrædelser af lov om euforiserende stoffer faldet fra 108 til 59.

-bes