Vejen banet for cykelstien

12. august 2019, 10.54

I 1970`erne boede jeg nogle år i nærheden af Lemming. På et tidspunkt drog en håndfuld byrådsmedlemmer ud for at tale med os beboere om lokale emner. Under mødet foreslog jeg, at man etablerede en cykel- og gangsti på den få år forinden nedlagte Kjellerupbane. Politikerne modtog ideen med sigende sideblikke, skæve smil og let hovedrysten. Dengang var Silkeborg jo bilernes by.

Nu blæser der glædeligvis andre vinde. Stien er blevet realiseret - dog først fra Lysbro - og senest forsynet med silkeglat asfalt. Tak til bevilgende, projekterende og udførende sjæle for det - og for informationstavlerne om natur og kultur på strækningen.

Desværre er baneforløbet her efter et halvt århundrede ikke længere helt intakt. Strækninger er solgt fra og bebygget eller opdyrket, så de færdende må ud på små omveje. Helt galt er det ved Lemming Station, hvor man tvinges ud på flere kilometers ekstrakørsel. Ifølge skiltning arbejdes der på en løsning. Man må håbe på velvillig forståelse og imødekommenhed fra de lodsejere, der vel skal afstå jord til projektet. Så lover vi brugere at opføre os eksemplarisk.

Stien slutter desværre ved Hinge. Det videre forløb må man drømme sig til.