Tidligere direktører vil finde investorer og redde Irma-butikker

Der er nogle, der fortsat gerne vil investere i Irma, siger tidligere kædedirektør Jan Larsen.

Udgivet:01. februar 2023, 18.27

Læsetid:2 minutter

Coop vil lukke Irma, Kvickly og SuperBrugsen og i stedet samle de største af de tre kæders butikker under samme navn, nemlig Coop. Men de to tidligere Irma-direktører Jan Larsen, og Alfred Josefsen vil prøve at finde investorer. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN To af Irmas tidligere direktører vil fortsætte jagten på investorer for at undgå lukningen af Irma-butikker.

Det drejer sig om Irmas nu tidligere kædedirektør, Jan Larsen, og Alfred Josefsen, der var administrerende direktør frem til 2012.

Det skriver KapitalWatch.

- Vi ved, at alt ikke er blevet afsøgt, da vi selv har været med til at undersøge det til et vis stadie, og så kunne vi ikke qua situationen gøre mere på det tidspunkt, siger Jan Larsen, til Ritzau og fortsætter:

- Men vi ved, at der er nogle derude, som stadig gerne vil Irma og vil investere i Irma, og derfor fortsætter vi.

Udmeldingen kommer, efter at supermarkedskoncernen Coop tirsdag annoncerede, at den planlægger at lukke Irma, Kvickly og SuperBrugsen og i stedet vil samle de største af de tre kæders butikker under samme navn.

De skal fremover hedde Coop. Fra 1. april og året ud vil Irma-butikkerne lukke eller blive omdannet til Coop-, Brugsen- eller 365discount-butikker.

Jan Larsen har som følge af beslutningen valgt at opsige sit job som kædedirektør, har han sagt til TV 2 Kosmopol.

Adspurgt om, hvad han og Alfred Josefsen vil gøre, hvis de skulle finde interesserede investorer, svarer Jan Larsen:

- Så skal vi have en dialog med Coop, om hvor de ser det henne i forhold til den beslutning, de har taget, før vi kan komme videre.

Den nu tidligere kædedirektør vurderer, at chancen for at finde investorer er "i den gode ende af skalaen". Det begrunder han med de meldinger, som de har fået fra "forskellige interessenter i markedet".

- De er alle pro Irma og pro, at Irma har sin eksistensberettigelse i det her marked, siger Jan Larsen.

Han fortæller også, at de har investorer i kikkerten, men ønsker ikke at oplyse nærmere om dette.

Jan Larsen og Alfred Josefsen har desuden sat deres egen deadline, men hvornår den ligger, ønsker den tidligere kædedirektør ikke at oplyse, ud over det er snart, og at de har "forholdsvis travlt".

Jens Juul Nielsen, der er Coops informationsdirektør, oplyser til Ritzau, at supermarkedskoncernen ikke ønsker at kommentere historien.

/ritzau/

Indlæser debat