App-design på skoleskemaet

Hestlund Efterskole vil med nyt fag give eleverne nye kompetencer

Udgivet:08. februar 2018, 12.00

Læsetid:1 minut

App Design er et af Hestlund Efterskoles nyeste valgfag. Håbet er, at også pigerne vil turde prøve kræfter med programmeringens ædle kunst til næste år. Foto: Privatfoto

6 år siden

Hestlund De breder sig overalt - computerne. I køleskabet, bilen, på skrivebordet, i din lomme. Det er dog stadig mennesker, der designer maskinerne og programmerne, og på Hestlund Efterskole har netop faget App Design taget en flok elever med storm.

Industrialisering 4.0 kaldes det, der sker om ørerne på os lige nu - sammensmeltningen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Selvkørende biler, køleskabe, der »råber op«, når der mangler mælk, »det intelligente hjem« med automatisk udluftning, varmeregulering og så videre.

Resultater på kort tid

På Hestlund Efterskole er en gruppe elever i gang med at ruste sig til en fremtid, hvor der bliver hårdt brug for mennesker, der kan udtænke og programmere apps til alle disse computere.

Underviser Thomas Leopold fortæller her om faget App Design:

- Her på Hestlund Efterskole har vi valgt Apple-produkterne som indgang til programmeringen. Eleverne stifter bekendtskab med en række meget grundlæggende redskaber, som nok er simple, men som faktisk kan skabe resultater på relativt kort tid. Det begejstrer dem meget, kan jeg se, siger Thomas Leopold.

En gruppe elever har eksempelvis konstrueret en app, der kan udregne arealer, mens andre elever har lavet deres telefoner om til nyttige lommelygter.

- Alle burde i virkeligheden have et minimum af viden på dette område, fordi det netop fylder så meget i vores hverdag, som det gør. Dette hold bliver en del klogere på emnet på kort tid, og samtidig lægger de måske kimen til et arbejdsliv i en branche med decideret jobgaranti. Det er da værd at tage med, konstaterer Thomas Leopold.