Akut respiratorhjælp til rejsebranchen

26. marts 2020, 12.09

REJSEBRANCHEN Tusindvis af virksomheder er mærket af coronakrisen, og på kort tid har mange mistet deres arbejde. Hvis dansk økonomi skal komme nogenlunde ud af denne ekstraordinære situation, må vi holde hånden under erhvervslivet. Derfor har samtlige partier i Folketinget indgået aftale om en massiv indsats for at hjælpe danske lønmodtagere og virksomheder gennem krisen.

Særligt rejsebranchen er hårdt ramt i denne tid, hvor folk afbestiller rejser på stribe og tøver med at booke den næste.

For DF har det været vigtigt at få styrket Rejsegarantifonden, hvilket vi nu gør med en statslig garanti på 1,5 mia. kr. Samtidig udvides Rejsegarantifondens formål, således at den i denne særlige situation også yder kompensation for tilbagebetalingsomkostninger i forbindelse med aflyste rejser. Det er en nødvendig og akut respiratorhjælp til rejsebranchen, som mindsker økonomiske tab for erhvervet og kunderne. Det er vigtigt, at rejsebranchen klarer sig gennem krisen, for når vi igen kan færdes frit og på tværs af landegrænser, har vi brug for den til at hjælpe os godt af sted.