En glædens dag i Silkeborg

Udgivet:26. maj 2023, 10.29

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Aksel Evin Olesen Orla Madsen, Bent Dalsgaard, Lars Hartvig Andersen, Jørgen Thyde og Henrik Fjeldgaard. Initiativgruppen til Udbygning af Regionshospitalet Silkeborg

GAVLBYGGERI Lørdag 22. april havde Initiativgruppen til Udbygning af Regionshospitalet Silkeborg et læserbrev i Midtjyllands Avis, hvor vi kritiserede regionsrådsformand Anders Kühnau og regionsrådet for endnu engang at svigte borgerne i Silkeborg Kommune. Dette skete på baggrund af udtalelser fra netop regionsformanden, som oplyste at gavlbyggeriet - i modsætning til tidligere løfter - nu skulle indgå i en investeringsplan for perioden 2024 - 2032.

Det sidste årstal blev af gruppen taget bogstaveligt, hvilket viste sig at være forkert opfattet. Og heldigvis for det.

Lige siden Initiativgruppens dannelse i forbindelse med strukturreformen i 2007 har den arbejdet for en færdiggørelse af gavlbyggeriet, som blev vedtaget af det tidligere Århus Amtsråd allerede i 2005. Der har gennem årene været holdt talrige møder med regionsrådsformænd, hospitalsledelse, regionsrådspolitikere samt borgmestre og kommunalpolitikere, hvor gruppen til stadighed har skubbet på for at få færdiggjort byggeriet til gavn for patienterne i Silkeborg og et dygtigt og engageret personale på hospitalet.

Onsdag 24. maj blev en glædens dag for os alle, hvor 18 års indsats endelig bar frugt.

Det blev på dagens regionsrådsmøde med et flertal på 37 ud af 41 medlemmer besluttet at færdiggøre gavlbyggeriet på Regionshospitalet Silkeborg med en forventelig færdiggørelse inden udgangen af 2025.

Det har overordentlig stor betydning for regionens udviklingshospital og den forskning, som finder sted på RHS.

Herfra skal der lyde en tak til regionsrådsformand Anders Kühnau og regionsrådets massive flertal for at trodse administrationens anbefaling om endnu en gang at udskyde byggeriet.

Det bekræfter atter, at den politiske indflydelse indenfor sundhedsvæsenet er af vital betydning.

Læs også
Flertal i regionen holder fast i udvidelse af hospitalet i Silkeborg Flertal i regionen holder fast i udvidelse af hospitalet i Silkeborg
Læs også
Flertal i regionen holder fast i udvidelse af hospitalet i Silkeborg

Indlæser debat