Nadal knækker livlig franskmand i French Open

Den spanske gruskonge fortsætter de sikre takter i jagten på en 14. titel på Roland Garros.

Udgivet:25. maj 2022, 23.44

Læsetid:2 minutter

Et udfald i tredje sæt kunne ikke forhindre Rafael Nadal i at tage en sikker sejr i anden runde ved French Open.

/ Ritzau /

PARIS Rafael Nadal holder den stilsikre kurs mod mere succes ved French Open - turneringen som mere end noget andet har defineret hans karriere med hans 13 titler fra Roland Garros i Paris.

Ligesom i sin førsterundekamp skulle den spanske tennislegende blot bruge tre sæt til at sikre sejren i anden runde. Franskmanden Corentin Moutet kunne kun i glimt match Nadal, som sikkert tog en sejr på 6-3, 6-1, 6-3.

Den 23-årige franskmand, som er nummer 139 i verden, blev brudt i sit allerførste serveparti i kampen. Selv om han holdt serven resten af første sæt, var han aldrig i nærheden af at bryde tilbage.

I andet sæt brød Nadal også med det samme. Han tog såmænd et mere ved næste lejlighed, og på kort tid var det sæt kørt i land med 6-1.

Det var som om, at det lette andet sæt gav et kortvarigt koncentrationssvigt hos den rutinerede spanier.

Pludselig var han nede med tre breakbolde i egen serv, og Moutet kom på 1-0. Han holdt også serv til 2-0 og fik sit hjemmepublikum med qua sine jubelbrøl og seværdige spil.

Nadal genfandt dog sit niveau.

Men der var kommet lidt grus i det spanske maskineri. Han brød Moutet igen og kunne serve kampen hjem ved 5-3, men meget ukarakteristisk Nadal spillede han sløset. Moutet brød, skreg glæden ud til publikum og var helt med igen.

Dog ikke mere med, end at Nadal skruede op for tempoet nok engang og tog sejren med sit tredje servegennembrud i sættet.

En af de få, som har kunnet true Nadal på grus i år, er hans unge landsmand Carlos Alcaraz. Han slog både Nadal og Novak Djokovic på vej til triumfen i ATP-1000-turneringen i Madrid tidligere i maj.

Onsdag var stortalentet dog i store vanskeligheder i sin andenrundekamp på gruset i Paris trods en overlegen start i første sæt.

Mod sin 15 år ældre landsmand Albert Ramos-Viñolas var Alcaraz nede med en matchbold, før det 19-årige stortalent fik vendt det hele og tog en sejr på 6-1, 6-7, 5-7, 7-6 og 6-4 efter 4 timer og 34 minutters opslidende tennis.

/ritzau/