Ry Højskole inviterer igen borgerne indenfor

Etape to i skolens store om- og nybygning indvies lørdag 27. april

Udgivet:09. april 2019, 15.00

Læsetid:2 minutter

Lørdag 27. april inviterer højskolen til åbent hus i den nye, markante hovedbygning.

RY Lørdag 27. april inviteres Ry-borgerne igen indenfor på Ry Højskole.

Her er der indvielse af anden etape i den store renovering af skolen. Det er hovedbygningen, der er om- og nybygget til kunst- og undervisningslokaler og nye kontor- og mødelokaler.

Bygningen med den karakteristiske skæve facade ud mod Klostervej - tegnet af Ry-arkitekten Jesper Danø og sidste år hædret med Skanderborg Kommunes arkitekturpris - er afleveret af entreprenøren og taget i brug af skolen i sidste måned.

Men der var en del uforudsete udfordringer undervejs, fortalte formanden for højskolen, Nils Nybro Eriksen, ved generalforsamlingen i aftes.

Det var eksempelvis, når nedbrydningen af de indvendige bygningsdele i det gamle hus afslørede fejl og mangler i de eksisterende bærende konstruktioner, som derfor skulle forstærkes.

- Men resultatet er blevet fantastisk, konstaterede formanden.

30 millioner brugt

Nu er de to første etaper dermed godt gennemført. Men ombygningen fortsætter med etape tre, som gælder ombygningen af den gamle skolebygning Brugsen med indretning af nye værelser i de to øverste etager og indretning af nyt keramikværksted i stueetagen i de gamle administrationslokaler. - Vi er nu så langt i processen, at vi har opbrugt de 30 millioner kroner, som vi fik af A. P Møller Fonden til de to første etaper.

- Etape tre gennemføres for skolens egne og for lånte midler, og derfor har vi i bestyrelsen sammen med skolens ledelse i løbet af året haft mange overvejelser og vurderinger af den fremtidige risiko ved at gældsætte skolen, sagde Nils Nybro Eriksen.

- Men resultatet af vores vurderinger er altså blevet, at risikoen for skolen vil være større, hvis vi begynder at ryste på hænderne og stopper op nu, før arbejdet er gjort færdigt. For de nye værelser i Brugsen er jo en del af fundamentet for at kunne have et optag på cirka 100 elever pr. hold, og det er faktisk de sidste fem-ti elever på hvert hold, der sikrer, at vi kan fortsætte med den rigtig gode økonomi, som vi har haft i de senere år, sagde han.

Ombygningen af Brugsen ventes afsluttet sidst på året. Den bliver måske ikke helt i A. P. Møller-standard, men alligevel gedigen, fremhævede formanden, der så frem til at denne sidste fase i den store ombygning bliver klar med blandt andet et topmoderne keramikværksted. sinn

- Etape to er blevet fantastisk, lød det fra formanden for Ry Højskoles Nils Nybro Eriksen.