Igen forringet service for Silkeborgs borgere

Udgivet:15. januar 2022, 14.08

Læsetid:2 minutter

portræt af eks-redaktør Aksel Evin til 80 års fødselsdagsportræt

Af Aksel Evin Olesen. Vestergade 53 Silkeborg

RETTEN I en længere årrække har en gruppe borgere i Silkeborg gennem Initiativgruppen til Udbygning af Regionshospitalet Silkeborg kæmpet for at modvirke, at Hospitalsledelse Midt i Viborg og koncerndirektionen i Region Midtjylland tvinger stadig flere patienter i vores kommune til behandling på Regionshospitalet Viborg, selv ved mindre skader. Eftersom embedsmændene har arbejdet på at neddrosle aktiviterne i akutklinikken på Regionshospitalet Silkeborg.

Denne kamp er omsider lykkedes. Det midtjyske regionsråd har indset fornuften i at borgerne - uanset aldersgruppe - i Danmarks efterhånden niendestørste kommune ikke skal tvinges ud på landevejen og køre 30-40 km for at få behandlet selv småskader.

Af samme årsag er jeg noget forundret over at erfare at Retten i Viborg åbenbart vil betræde Hospitalsledelse Midt og koncerndirektionens fodspor.

Anden opfattelse kan jeg ikke få, når det bliver mig fortalt, at byretspræsident Laila Nitschke af ressourcemæssige grunde har valgt at borgerne i Silkeborg Kommune skal vente længere på at kunne få en notartid i Silkeborg. Med tilføjelsen om at borgerne i Silkeborg Kommune kan få en kortere sagsbehandlingstid, hvis de booker en tid i Viborg!!!

Denne beslutning strider da vist også imod regeringens nye udspil om eksempelvis nærpolitistationer og nærhospitaler - altså at man vil fremme nærheds-princippet.

Ifølge Retten i Viborgs hjemmeside om notar-forretninger, har domstolen et fast mødelokale på Silkeborg Rådhus og notaren er på rådhuset 1-2 dage om måneden.

Det kan næppe være særligt ressourcekrævende, at kun en enkelt notar-medarbejder kører fra Viborg 1-2 dage om måneden til Silkeborg - fremfor at en del borgere og advokatkontorer skal bruge tid på at køre den modsatte vej. På en i forvejen hårdt belastet landevej.

Hvis der hos Retten i Viborg er behov for at få politisk opbakning på Christiansborg til at få løst et åbenbart mindre ressource-problem, så er jeg sikker på at de i Silkeborg Kommune bosiddende folketingsmedlemmer er parate til at træde til.