Midtjyske Meninger: Død og pine

Udgivet:06. oktober 2022, 09.14

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Torben Pedersen Bryrup

For et år siden var fodboldspilleren Christian Eriksen »død«. Nu er han lige blevet kåret til månedens spiller i en af verdens hårdeste ligaer og i en af verdens største klubber, Manchester United. Bare så godt. Det viser hvad lægevidenskaben kan hjælpe ens krop til, og ikke mindst, men vigtigst, man skal aldrig give op.

Jeg har i en tidligere klumme berømmet Helle Thorning for at være vores flotteste statsminister gennem tiderne. Som tidligere statsminister bliver sådan nogle normalt i historiebøgerne mest husket for noget de har sagt, eller en måde de har ageret på.

Helle vil jeg nu huske for en hel anden ting. Fejringen af Dronningens 50-års regeringsjubilæum. Den kjole som Helle bar til den fest, kan gøre alle mænd skæve i nakken. Kanon flot design i frontpartiet, flot udskæring.

Som det så ud på tv sad Helle Thorning og Kronprins Frederik ved samme bord. Kronprinsen holdt en kanontale til sin mor, der var virkelig flow i talen, og han virkede umiddelbart ikke skævnakket. (Utroligt).

Set med mine øjne vokser Frederik i sin væremåde og optrædener med større og større selvsikkerhed. Dejligt.

Det gør hans bror ikke. Det var en noget betuttet og uforberedt Prins Joachim, der blev interviewet den anden dag. Baggrunden var, at Dronning Magrethe har besluttet at Joachims børn fra årsskiftet nu kun er grever og baroner og komtesser, ikke længere prinser og prinsesser.

»Beslutningen har gjort mine børn fortræd«, udtalte Joachim. Det er jo nok det samme som de er blevet kede af det.

Og lidt ret har han da måske, det er da bedre at være Prins Charming, end Greve Grin.

Men baronessen fra benzintanken var nu heller ikke til at kimse af, men det er en helt anden historie.

Som sådan er jeg monarkist, og jeg håber, der falder ro på igen i den nu noget mindre kongefamilie.

Og når ens børn er kede af det, skal man opmuntre dem og give dem lidt gaver eller ekstra fredagsslik. Og mon ikke du kan finde plads til det i dit budget, Joachim, når du sidder i din store forsvarsbetalte lejlighed i Paris med din årlige skattefrie mange-millionapanage.

Køb nogle store tudekiks og fortæl dine børn, at de fortsat befinder sig på langt højere hylder end de fleste andre jævnaldrende i Danmark.

Indlæser debat