Landsdækkende konkurrence: 7. klasse fra Silkeborg får diplom for film om trafiksikkerhed

7. x. på Vestre Skole høster anerkendelse i filmkonkurrence, der sætter fokus på trafiksikkerhed og skal mindske antallet af tilskadekomne unge i trafikken

19. juni 2020, 07.35

7.x på Vestre Skole blev overrasket på skolen med budskabet: I har vundet 3. pladsen i GF Fondens filmkonkurrence. Nyheden skabte både stolthed og glæde. Foto: GF Fonden

SILKEBORG En 7. klasse på Vestre Skole i Silkeborg har høstet anerkendelse og diplom for en film, de har lavet i forbindelse med en landsdækkende filmkonkurrence med temaet »Overskud til hinanden i trafikken - gør de 10 farligste år mere sikre for dig og for andre«.

7.x bidrog med filmen »#Tagdintid«, og glæden blandt både elever og lærere var stor, da de blev overrasket på skolen med budskabet: I har vundet 3. pladsen i konkurrencen.

Den er udskrevet af GF Forsikrings fond, hvor en dommerkomité har bedømt filmene i konkurrencen, der var for alle landets 7. og 8. klasser. Formålet med konkurrencen er at sætte fokus på trafiksikkerhed og mindske antallet af tilskadekomne unge i trafikken.

- Det er en virkelig god film, der sætter fokus på vores fortravlede hverdag, hvor man let kan komme til at glemme trafiksikkerheden. Det er en film, der har en klar morale og tydeligt sætter fokus på, at det er vigtigt, at man har overskud til hinanden i trafikken, siger Morten Seindal fra GF Forsikring i Silkeborg, der har været på Vestre Skole med det glade budskab om 3. pladsen og diplom.

Filmkonkurrencen blev skudt i gang i januar. Opgaven til skoleeleverne lød på at producere den film, der bedst muligt kan motivere jævnaldrende til både at passe på sig selv og hjælpe andre i trafikken.

Klasselærer i 7.x, Lasse Munk Dahl Simonsen, er imponeret over sin vinderklasse:

- Alle eleverne har klaret det rigtig godt, og de har taget det meget seriøst. Det har været vildt fedt at opleve. At de så går hen og vinder en 3. plads i konkurrencen, det er jo et sejt bevis på, at de har lagt en masse kræfter i det, siger han.

Juryen, som har bedømt filmene, består af Johan og Janne Westfahl Heichelmann fra Trafik i Børnehøjde, der er nogle af Danmarks førende eksperter inden for formidling af trafiksikkerhed til børn og unge, samt Pernille Andersen og Lene Hansen fra GF Fonden, som har sat konkurrencen i søen.