Snedker fra Silkeborg med på prisvindende hold

Københavns Snedkerlaug tildeler Snedkerprisen 2019 til Egeværk i Hundested, hvor Jeppe Davidsen fra Silkeborg arbejder

27. april 2019, 08.00

Møbelsnedker Jeppe Davidsen fra Silkeborg er med på holdet, der vinder Snedkerprisen i år. Københavns Snedkerlaug fremhæver Egeværk som eksempel på en moderne og innovativ snedkervirksomhed, der leverer smukt snedkerhåndværk i pagt med de bedste danske snedkertraditioner.

PRISUDDELING Det var lidt en tilfældighed, at Jeppe Davidsen, der er født og opvokset i Silkeborg, kom i lære på Egeværk. Jeppe gik på grundforløbet som møbelsnedker i København, da hans mor ringede ham op, fordi hun i Politiken havde læst om et nyetableret møbelsnedkeri med nye ideer og store ambitioner på fagets vegne. Jeppe kørte til Hundested, fik en snak med indehaverne, og kunne efter en uges praktikforløb underskrive en kontrakt som voksenlærling. Fire år senere er Jeppe med til at modtage den højeste anerkendelse, der gives i snedkerbranchen herhjemme.

Københavns Snedkerlaug har valgt, at Snedkerprisen 2019 på 150.000 kroner går til indehaverne af møbelsnedkeriet Egeværk - Mette Bentzen og Lasse Kristensen. Egeværk får prisen for deres udforskning af de materialer, de arbejder med, og den høje kvalitet af deres raffinerede træarbejder.

Hårdt arbejde og fri leg

Jeppe Davidsen oplever Snedkerprisen som kulminationen på de sidste fire års arbejde:

- På Egeværk er vi altid i bevægelse, og værkstedet stopper aldrig op eller hviler på laurbærrene. Faget og forretningen udfordres dagligt. De første år, jeg var på Egeværk, lavede vi mere traditionelt møbelsnedkerarbejde, nu er der tid og overskud og vildskab til, at vi for eksempel bruger uendelig mange timer på en skulpturel tragt, der kommer ud af væggen. Vi arbejder hårdt på legen, hvis man kan sige det sådan. Og vi skaber værker i træ, der aldrig er set før. I min optik er det meget velfortjent, at Egeværk vinder Snedkerprisen, siger han.

Jeppe, der nu er udlært møbelsnedker, har lært alle facetter af sit fag på Egeværk.

Jeppe bor i Hundested med sin 4-årige datter Ellis, familien bor fortsat i Silkeborg.

Det er anden gang, at Snedkerprisen - med midler stillet til rådighed af Kirsten og Freddy Johansens Fond - uddeles. Sidste år gik prisen til Restaurant Noma. mtl