Midtjyske Meninger: Nytter det at vide alt?

Udgivet:12. april 2022, 11.46

Læsetid:2 minutter

Af Jytte Kjær Kjemtrup Rødkærsbro

Tænk sig, at sådan noget simpelt noget som partistøtte, kan få så stor opmærksomhed. Det er for mig uforståeligt. Støtten har åbenbart fået stor bevågenhed i Silkeborg og andre steder. Byrådene har lavet deres egne regler og så er en vis mand løs. Der findes regler på landsplan, som alle skal forholde sig til og så må det vel være godt. At min mening så er, at også den regel er fuldstændig håbløs, er en anden sag. Lad dog dem, der har lyst til at yde bidrag gøre det, uden at de skal hænges ud for det. Og lad dog modtagerne modtage ydelserne uden at andre bliver misundelige af den grund. Men selvfølgelig skal den landsbestemte lov overholdes, når den nu er der. Det er en ren misundelseslov.

Jeg synes vi har rigeligt med love og forordninger i dette land. Vi bliver efterhånden bundet på hænder og fødder, og det der er værre, og det kalder vi et frit land. Når love og regler skal vedtages, bør man spørge sig selv: Hvad er formålet og hvad gavner det? Hvad formålet er med partistøtteloven er svært at se, medmindre snagen i andres forhold er formålet. Og hvad det gavner- absolut intet, tværtimod, det kan give en masse misundelse og ufred. Samtidig kan det være med til, at endnu færre vil stille op til et offentligt arbejde inden for politik. Der er sandelig i forvejen rigeligt med gode grunde til ikke at stille op, ikke mindst i forhold til, hvad der foregår på de sociale medier. For ikke at tale om det kæmpe arbejde det er, blot ved at skulle sætte sig ind i en dagsordens punkter med vedhæftede bilag og regler samt tilhørende møder. Besværlighederne gælder også alle organisationsfolkene.

Vi skal altså passe på med, hvad vi laver regler om og hvor besværligt vi laver reglerne. I forvejen har vi skattereglerne, der er så kringlede og uoverskuelige at det skriger til himlen. Og hvad med alle mulige andre regler- det bliver ganske enkelt for meget.

Det ville være rigtig godt, hvis der fandtes nogle kloge mennesker, der bestemte, at man hver gang, der blev vedtaget en ny regel, samtidig skulle afskaffe to andre. Så kunne vi da komme et stykke vej selvom det ville tage år og dag.

Vi skal passe på med, hvor stort vi blæser ting op til problemer. Der findes større problemer i verden, også i Danmark.

Indlæser debat