Favrskov: Adgang til plejecentrene skærpes yderligere

Fra i dag er adgang til kommunens plejecentre kun tilladt for pårørende til kritisk syge eller døende. Personale hjælper nu med telefonopkald

19. marts 2020, 11.15

Solhøj i Hammel er ligesom kommunens andre plejecentre nu lukket for besøgende. Det er kun pårørende til kritisk syge eller døende, som må besøge plejecentrene. Foto: Kenneth Lynghøj

FAVRSKOV Besøgsadgangen for pårørende til beboere på Favrskov Kommunes plejecentre skærpes endnu engang.

I et forsøg på at beskytte kommunens ældste mod coronavirus er det fra i dag kun pårørende til døende og kritisk syge, som må besøge kommunens plejecentre. Besøgene skal foregå i beboernes egne boliger.

Det fortæller Favrskov Kommunes ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen til Midtjyllands Avis.

En anden dagligdag er således i vente for kommunens mange beboere på plejecentrene, men Henriette Halgaard Rasmussen er fortrøstningsfuld.

- Der er fortsat en stabil dagligdag og drift på vores plejecentre. Desuden er alle forstående og samarbejdsvillige i en svær situation, siger hun.

Plejecentrene hjælper nu med at arrangere telefonopkald mellem beboerne og pårørende, så kontakten med familien kan fortsætte.

Forsøg med videoopkald

- Når tiden tillader det, eksperimenterer personalet også med videoopkald og hjælper med opsætningen, siger Henriette Helgaard Rasmussen.

Yderdørene til plejecentrene er fortsat låst hele døgnet. Pårørende får adgang ved at ringe til et telefonnummer på døren, der giver kontakt til en medarbejder. Medarbejderen vil hjælpe med at sikre, at de besøgende ikke har symptomer på sygdom, og at retningslinjerne for adgang bliver fulgt.