Mand faldt 25 meter ned af skrænt på Himmelbjerget: Stor redningsaktion i mørke og kulde

Østjyllands Brandvæsen kaldt ud til vild redningsaktion på Himmelbjerget tirsdag aften

11. februar 2020, 22.41

Østjyllands Brandvæsen blev tirsdag aften kaldt ud til Himmelbjerget, hvor en yngre mand styrtede mange meter ned af en stejl skrænt på det bælgravende mørke bjerg. Foto: Øxenholt

RY Østjyllands Brandvæsen fik her til aften klokken 19:14 et usædvanligt alarmopkald. Opkaldet kom fra en yngre mand, som havde mistet fodfæstet og var styrtet omkring 25 meter ned ad en skrænt ved tårnet på Himmelbjerget. Manden var kommet til skade og kunne ikke orientere sig i mørket, men havde til alt held stadig sin mobiltelefon på sig.

Heldigt at han havde sin telefon

- Der var bælgravende mørkt i hele området, så det var virkelig heldigt, at manden havde sin mobiltelefon på sig. Ellers kunne det have taget os en rum tid at finde frem til ham, siger indsatsleder Søren Møller fra Østjyllands Brandvæsen i Skanderborg.

Han var på vagt under den efterfølgende redningsaktion, som varede omkring en time og blev udført af 13 redningsfolk fra de to stationer i Skanderborg og Ry.

Kompliceret opgave

- Det er ikke en enkel operation at udføre, for der skulle både rigges lys og tov til, før vi kunne få manden lagt op på vores specielle marinebåre og få trukket ham op af den mørke og glatte skrænt, siger Søren Møller.

I det øjeblik at Brand & Redning drejede fra Rodelundvej og ind på Himmelbjergvej, lå der pludselig både slud og sne på vejen, og den nødstedte mand forklarede da også, at han mistede fodfæstet og gled ned af den glatte skrænt. Da redningsmandskabet havde reddet manden op fra skråningen, måtte de bære ham ud af området på båren.

Kørt på skadestuen

- Ambulancen kunne jo ikke komme ind på de smalle stier. Der var nok at gøre for alle mand derude. Det sker heldigvis ikke ret tit, at vi modtager sådan en alarm, men vi har faktisk et par folk på stationen i Skanderborg, som er specieluddannede i den type redningsaktioner, og de kom godt nok på arbejde her til aften, siger indsatsleder Søren Møller.

Manden var ved fuld bevidsthed under hele aktionen, men da han blandt andet klagede over smerter i hoften, blev han kørt med ambulancen til skadestuen for at få et lægetjek.