Mavefornemmelsen fik Fie til at være mor hele dagen

Fie Schöttler fra Gødvad er mor til to børn, som hun har valgt at passe hjemme. Hun kunne mærke i maven, at det var det helt rigtige for familien

Udgivet:01. juni 2019, 05.00

Læsetid:5 minutter

GØDVAD Der findes en modbølge til institutionslivet. En bølge, hvor veluddannede mødre melder deres børn ud af institutionen og siger arbejdet op for at passe dem hjemme på fuldtid i stedet for.

Sådan en mor er 31-årige Fie Schöttler, der bor med sin mand, Lars, og deres to børn i et hus i Gødvad. Indtil februar måned arbejdede Fie Schöttler som psykolog i psykiatrien i Aarhus, men det blev for meget, og da et vikariat udløb, ønskede hun på ingen måde at blive længere.

Fie Schöttler savnede nemlig sine børn, Adam på fire år og Ida på to år. Samtidig følte hun ikke, at hun var den mor, hun gerne ville være. Nu har familien derfor valgt, at hun skal være hjemmegående mor, indtil børnene når skolealderen.

- Eller det vil jeg i hvert fald rigtig gerne, så må vi se, om Lars er med på det. Han er jo matematiker og sidder med store excel-ark, men jeg kan bare mærke i min mave, at det her er det rigtige for os som familie. Det er en kliché, men tiden med børnene kan ikke gøres om, siger Fie Schöttler og fortsætter:

- Jeg kan faktisk også godt tænke mig to børn mere og også at gå hjemme med dem, indtil de også skal i skole, men nu må se.

Fie Schöttler smiler. Og solen smiler også den formiddag, hvor Midtjyllands Avis møder hende på en stor legeplads tæt ved Klosterlund Museum uden for Kragelund. Her har en skovbørnehave haft adresse tidligere, men nu er det kun dagplejen, der bruger faciliteterne, og så de omkring otte hjemmegående mødre og deres børn, der hver torsdag mødes på legepladsen for at være sammen. Sammen om det at være mor på fuldtid. Og om det at være børn med hudafskrabninger, sandslotte, små dyr i røde plastikspande, løssluppen fantasi og vilde mooncar-løb i skoven på legepladsen, der er hegnet ind, men så stor, at der er meget at udforske for små ben.

Mere ro på...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind