Silkeborg-Voel skuffede i årets sidste ligakamp

Udekampen mod Ringkøbing blev en tæt affære og kastede kun et enkelt point af sig

Udgivet:15. december 2022, 21.50

Læsetid:2 minutter

Helene Kindberg blev topscorer med syv mål for Silkeborg-Voel. Foto: Martin Ballund

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist| maa@midtjyllandsavis.dk

1 år siden

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel fik ikke en sejr i årets sidste ligakamp. Foran 208 tilskuere i Green Sports Arena sluttede udekampen mod Ringkøbing Håndbold med 28-28 efter en spændende afslutning, hvor begge hold havde muligheden for at tage de to point.

Pointdelingen betyder, at Silkeborg-Voel holder jul på syvendepladsen med 12 point efter 12 kampe.

Gæsterne havde det svært i indledningen, hvor det kneb med at komme frem til kvalificerede afslutninger i offensiven, og i den anden ende bragte Ringkøbing sig foran med 2-0 efter scoringer af Jane Mejlvang og Emma Laursen, der begge har en fortid i Silkebborg-Voel. Det lykkedes kortvarigt at bringe balance i regnskabet, men efter 10 minutter spil måtte cheftræner Jakob Andreasen tage timeout ved stillingen 7-5.

Det forhindrede dog ikke vestjyderne i at øge føringen til tre mål, og Silkeborg-Voel havde store problemer med at lukke af i defensiven. Det gav dårlige arbejdsbetingelser for Filippa Idéhn, der måtte vige pladsen for Stine Bonde, og selvom den indskiftede keeper hurtigt diskede op med to redninger, kunne Ringkøbing bringe sig foran med 17-13 efter 26 minutters spil.

Gæsterne slap imidlertid bedst fra halvlegens sidste minutter, og da Natasja Andreasen scorede på et straffekast efter tid, levede håbet ved pausestillingen 18-16.

Kort inde i anden halvleg sled velspillende Helene Kindberg sig til et straffekast, som Natasja Andreasen omsatte til scoring, og efter en redning fra Stine Bonde kunne Mathilde Kristensen løbe kontra og udligne til 19-19.

Men opblomstringen var kort. To brændte fløjskud fra Maja Laursen blev straffet prompte, og Ringkøbing øgede i stedet til 22-19. Tremålsføringen var intakt efter 40 minutters spil, og gæsterne var under pres.

Men endnu en gang kæmpede Silkeborg-Voel sig tilbage. Forsvaret var blevet stabiliseret, og et lille kvarter før tid fik Nastasja Andreasen udlignet til 23-23. Gæsterne fik flere muligheder for at komme foran, og det lykkedes i tiden 52.22, hvor Mathilda Lundström scorede til 25-26 og bragte gæsterne i front for første gang.

Et par offensive svipsere fra Andrea West Bendtsen kostede dog dyrt, og Ringkøbing gik ind til de sidste tre minutter med en føring på 28-27, og det var også stillingen, da Jakob Andreasen tog timeout med et enkelt minut tilbage på uret. I syv mod seks fik Eira Aune udlignet, og så var det værternes tur til at trykke på den grønne knap med 32 sekunder igen.

I kampens sidste etablerede angreb snuppede Stine Bonde et skud fra Leonora Demaj, og i den anden ende blev Eira Aune tildelt et frikast, mens tiden løb ud. Den norske back kunne ikke overrumple Ringkøbing-keeperen på opgøret sidste skud, og så sluttede det uafgjort 28-28.

Den næste kamp for Voel-kvinderne spilles fredag 30. december, hvor Aarhus United er modstanderen i pokalkvartfinalen.

Indlæser debat