Ny pulje skal sætte skub i el-delebilerne

Landsbyer, bolig-foreninger og andre fællesskaber kan få hjælp til ladestander og billeje via ny kommunal pulje

8. oktober 2019, 15.53

I Stjær har beboerne selv taget initiativ til at anskaffe en el-delebil og to tilhørende ladestandere. I Favrskov hjælper kommunen landsbyer, som vil køre sammen grønne vej. Foto: Bent Skovsende

FAVRSKOV Klimavenlig transport får nu den lovede hjælpende hånd fra Favrskov Kommune.

Kommunen har netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje for el-delebiler, som grundejerforeninger, boligforeninger, landsbyer og andre fællesskaber kan søge støtte fra.

Det gælder både tilskud til at få etableret en ladestander og adgang til en elbil døgnet rundt.

Kommunen betaler ladestandere

Favrskov Kommune betaler ladestanderen, der koster mellem 50.000 og 70.000 kroner, og derefter betaler fællesskabet 6.000 kroner om måneden eksklusive moms for elbilen. Prisen er den samme, uanset hvor meget elbilen bruges.

Ekstra tilskud til landsbyer

Landsbyerne har derudover en ekstra mulighed for at søge tilskud. Det er tilfældet, hvis landsbyen kan stille med fem frivillige chauffører.

Chaufførerne skal stå til rådighed i dagtimerne for de medborgere, der er medlem af ordningen. Også her betaler kommunen for ladestanderen, men giver derudover et tilskud til billejen på 3.000 kroner per måned i det første år. Med andre ord kan en landsby på den facon skaffe sig en fælles el-bil, der det første år kun koster 100 kroner om dagen.

- Favrskov vil være en grøn kommune med ambitioner for klima og miljø, og derfor er det oplagt at se på, hvordan vi kan gøre vores transportformer grønnere. Nu gør vi det lettere at køre i elbil og håber, at mange fællesskaber vil benytte sig af muligheden for at få en elbil, siger formanden for byrådets midlertidige udvalg for kollektiv trafik og miljørigtig transport, Søren Gade (S).

Bilerne leases af energiselskabet Aura.

Info-møde

Alle interesserede inviteres til et informationsmøde om puljerne, som kommunen 13. november holder i Inside i Hammel. sinn