Dan Park meldt til politiet

Den svenske kunstner Dan Park har blandt andet smidt plakater i postkasser med skriften: »Terrorist Welcome«

Udgivet:19. oktober 2015, 10.16

Læsetid:2 minutter

Den svenske kunstner Dan Park besøgte i weekenden Silkeborg-området. Han var blandt andet sammen med den lokale kunstner Ibi-Pippi fra Kjelelrup. På det næste foto kan du se en af de omdelte plakater i postkasser på Drewsensvej. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Brian Holst
Nyheds- og Silkeborgredaktør
Brian Holst
Nyheds- og Silkeborgredaktør| holst@midtjyllandsavis.dk
Se flere artikler af Brian Holst
Christian Kloch Larsen
Journalist

8 år siden

SILKEBORG Der er kommet en politisag ud af den svenske kunster, Dan Parks, besøg i Silkeborg.

I weekenden delte Dan Park og hans støtte-komité blandt andet flyers/plakater ud i postkasser på Drewsensvej, hvorpå der blandt andet er afbildet et barn med bombebælte og en velkomsthilsen til terrorister. Plakaterne er desuden hængt op på plakatsøjler og elskabe.

Det har resulteret i en politianmeldelse, og politiet skal nu i gang med at undersøge sagen nærmere.

- Jeg skal have vendt sagen med blandt andre vores jurister for at finde ud af, hvor sagen hører hjemme. Men nogen har måske set plakaten som en opfordring til terrorisme, siger Kenn Sølvkær Jensen fra politiet i Silkeborg.

Politiet var søndag aften på Drewsensvej, hvor man ringede på døre for at finde ud af, hvor mange beboere, der havde fået plakaterne leveret i postkassen.

Formand for den nyoprettede Dan Park støttekomité, Ibi-Pippi Orup Hedegaard fra Kjellerup, bekræfter, at komitéen har omdelt Dan Parks plakater i mellem 15 og 20 postkasser på Drewsensvej, og han siger følgende til politianmeldelsen:

- Nu er det jo ikke første gang, at Dan Park bliver meldt til politiet, og nu må vi se, hvad der kommer ud af sagen. Når vi har omdelt værkerne og hængt dem op i Silkeborg, er det jo for at skabe så meget opmærksomhed som muligt. At opfatte værkerne som en opfordring til terrorisme, kan ikke være mere forkert. Så forstår man ikke, at Dan Park anvender meget ironi i sine værker. Det omtalte værk, »Terrorist Welcome«, er netop ikke en opfordring til terrorisme, men handler tværtimod om, at der jo er en risiko for, at der kan være terrorister blandt de mange flygtninge, som kommer til landet, siger Ibi-Pippi Orup Hedegaard, som var vært for Dan Park under den svenske kunstners ophold i Silkeborg-området.

Dan Park rejste søndag aften tilbage til Sverige.

Dan Park har omdelt plakater med omkring 10 forskellige motiver i Silkeborg. Blandt andre denne her, »Terrorist Welcome«, som er ført til en politi-anmeldelse.
Læs også
Forbudt svensk kunstner i Silkeborg Forbudt svensk kunstner i Silkeborg
Læs også
Forbudt svensk kunstner i Silkeborg