Eventkommune med meget at lære

28. februar 2019, 10.36

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Silkeborg Kommune er ramt af behagelig opdrift på en lang række parametre, og det er noget, vi glæder os over i dagligdagen og noget, som kommer vores kommune til gavn på den lange bane. Vi taler om smørhuls-placeringen i Jylland, der kaster nye indbyggere og nyt erhvervsliv til sig samt de mange investeringer og forbedringer, det efterfølgende udløser i byen.

Her krænger kommunen med hovedbyen Silkeborg i front spændetrøjen af sig, skyder brystet frem og befæster positionen som en af Danmarks mest attraktive steder at etablere sig lige nu.

Men der er plads til forbedringer. Det dokumenteres af en række af de emner, vi behandler i dagens avis.

Ud over at være fluepapir for nye folk og forretninger, vil Silkeborg Kommune også gerne fremstå som en virkelysten eventkommune, der via store begivenheder styrker sit såkaldte brand.

Det projekt hænger imidlertid i bremsen.

Et godt eksempel er den langstrakte og langt fra afsluttede saga om Ildfest-regattaen, hvor et tumultarisk forløb har efterladt en række foreninger, potentielle arrangører og ildsjæle skuffede, forvirrede og frustrerede.

Efter onsdagens møde mellem kommunen og de tre mulige arrangører er der stadig ingen afklaring på, hvem der skal løbe med stafetten. Favoritten, Riverboat/DGI, melder ultimativt ud, at de kun vil lave fest i 2021. Og kun alene.

På tirsdag beslutter økonomi- og erhvervsudvalget sig for, hvad der skal ske. Det er et udvalg under pres.

Et andet eksempel på kommunal slingrekurs angående events er det kommende curling-VM.

Ros til kommunen for at gå efter en event. Og ros til den lokale klub for at kaste sig helhjertet ind i projektet og håbe på masser af børne-curling-spillere efterfølgende. Vi får se, hvad det kaster af sig af nye medlemmer.

Det angribelige er, at kommunen bruger 1,6 millioner kroner på begivenheden samtidig med, at borgmester Steen Vindum (V) ærligt erkender, at han ikke tror, investeringen kommer hjem igen. Men at det forhåbentlig »sætter Silkeborg på landkortet«. Taler han mon om den internationale curlingsports begrænsede landkort?

Ja, der var noget golf, som gik godt, og der kommer noget cykling, som kommer til at gå godt. Men her flyves professionelle arrangører ind, som ved, hvad de har med at gøre.

Silkeborg Kommune mangler i den grad en overordnet plan for, hvad man vil som eventby. Og man mangler et apparat, der kan arbejde professionelt med tingene. Både lobbyarbejdet for at få tingene hertil, og det praktiske, når begivenhederne skal i flyvehøjde her i byen.

Ellers hentede man jo heller ikke en projektansat event manager ind fra Herning for at lave curling.

Der er meget at lære af dem ude vestfra, når det kommer til events.