- Hver generation har en opgave

Som mennesker går vi på så tynd en line, at vi kun er en enkelt begivenhed fra at falde ned, og måske er vores samfund lige så sårbart, siger Niels Krause-Kjær. Han er klar med opfølgeren til succesromanen »Kongekabale«

Udgivet:18. maj 2019, 15.00

Læsetid:9 minutter

Bomben går af kun få sider inde i »Mørkeland«. 500 gram Semtex, der sender et ordentligt brag ud over middelhavsøen Gozo og trækker tråde til et ikke mindre drama i Danmark. Politik, magt og moralske dilemmaer er de klassiske ingredienser. Evnen til at overbevise sig selv om, at der er grænser, man godt kan overskride, når bare man er sikker på, at man er på det godes side.

Der er gået næsten 20 år, siden Niels Krause-Kjær for første gang lod offentligheden stifte bekendtskab med journalisten Ulrik Torp i bestselleren »Kongekabale«. Det har ikke været en plan, det er bare sket.

- Det er bare, som når man lige kigger væk, og hov ... så er ens børn flyttet hjemmefra, og Bent Stuckert er ikke længere på fjernsynet, når der er valg. Der var et halvt liv, der lige gik, konstaterer han.

I de senere år har Niels Krause-Kjær kunnet mærke, at der er kommet rystelser i grund­fjeldet, som han siger. Trump og brexit er bare nogle af tegnene. De institutioner, der har stået som urokkelige klipper siden Anden Verdenskrig, står ikke så urokkeligt mere. Det har været med til at skubbe til forfatteren i ham.

- Jeg havde lullet mig selv i søvn. Jeg havde bildt mig, at alting, fra ægteskab og familie til de større ting i samfundet, gav sig selv og ikke var noget, der var i fare. Men det giver ikke sig selv.

Fremtidsoptimisme...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind