Ahmed flygtede fra borgerkrig

I dag bruger 38-årige Ahmed Adan Mohamoud fra Silkeborg sine egne erfaringer i forsøget på at forstå nutidens unge, der har svært ved at finde sig til rette i det danske samfund

8. juni 2019, 19.01

- Jeg tror, at vi var blevet dræbt, hvis vi blev dernede. Ikke bare dræbt, men også misbrugt. De oplevelser og den angst, jeg havde som lille dreng, sidder stadig i min krop. Fyrværkeriet til nytår minder mig om det. Foto: Ejskjær Fotografi

SILKEBORG Ahmed Adan Mohamoud bærer en historie, som heldigvis de færreste har med sig. Men han bruger sine erfaringer, som de fleste kun kan beundre.

Som 11-årig flygtede han til Danmark med sin familie fra Somalia, hvor borgerkrigen brød ud i 1991.

- Jeg tror, at vi var blevet dræbt, hvis vi blev dernede. Ikke bare dræbt, men også misbrugt. De oplevelser og den angst, jeg havde som lille dreng, sidder stadig i min krop. Fyrværkeriet til nytår minder mig om det, fortæller 38-årige Ahmed Adan Mohamoud.

Ifølge FN, der i 1991 indledte en omfattende humanitær intervention, døde op mod 350.000 somaliere i 1991-92. Ahmed Adan Mohamoud og hans familie var ikke iblandt. De overlevede, og Ahmed Adan Mohamoud havde sine teenageår i Silkeborg, hvor han har boet så godt som lige siden. Men det var ikke nemt hele vejen igennem.

Mange fristelser i Danmark...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben