Ahmed flygtede fra borgerkrig

I dag bruger 38-årige Ahmed Adan Mohamoud fra Silkeborg sine egne erfaringer i forsøget på at forstå nutidens unge, der har svært ved at finde sig til rette i det danske samfund

Udgivet:08. juni 2019, 19.01

Læsetid:6 minutter

SILKEBORG Ahmed Adan Mohamoud bærer en historie, som heldigvis de færreste har med sig. Men han bruger sine erfaringer, som de fleste kun kan beundre.

Som 11-årig flygtede han til Danmark med sin familie fra Somalia, hvor borgerkrigen brød ud i 1991.

- Jeg tror, at vi var blevet dræbt, hvis vi blev dernede. Ikke bare dræbt, men også misbrugt. De oplevelser og den angst, jeg havde som lille dreng, sidder stadig i min krop. Fyrværkeriet til nytår minder mig om det, fortæller 38-årige Ahmed Adan Mohamoud.

Ifølge FN, der i 1991 indledte en omfattende humanitær intervention, døde op mod 350.000 somaliere i 1991-92. Ahmed Adan Mohamoud og hans familie var ikke iblandt. De overlevede, og Ahmed Adan Mohamoud havde sine teenageår i Silkeborg, hvor han har boet så godt som lige siden. Men det var ikke nemt hele vejen igennem.

Mange fristelser i Danmark...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind