Vanskelig budgetlægning

Udgivet:09. september 2022, 10.36

Læsetid:2 minutter

Af Isabell Friis Madsen Gruppeformand for Socialdemokratiets byrådsgruppe i Favrskov

BUDGET Budgetforslaget for Favrskov Kommune er nu klar til at blive sendt i høring. Igen er det stort set et samlet byråd, der står bag, idet kun Enhedslisten har valgt at stå udenfor. Jeg glæder mig over det brede samarbejde i byrådet, og at det er lykkedes at lande et kompromis. Det har ikke været en helt let øvelse, idet der var lagt op til, at målet skulle være mærkbare reduktioner på driftsbudgettet.

Socialdemokratiet annoncerede inden budgetlægningen, at vi ville arbejde for, at der ikke blev sparret mere end allerhøjest nødvendigt. Favrskov Kommune har nemlig grundlæggende en god og solid økonomi, og dermed gode forudsætninger for at levere god service til borgerne. Selv om vi ikke længere har et flertal bag os, er vi glade for, at det trods alt er lykkedes at bevare en del af de tildelte midler til minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet, at skolerne får en økonomisk håndsrækning til specialundervisning, og at vi kommer til at se på, om flere børn kunne have glæde af at starte et år senere i skole. Vi er ligeledes glade for, at vi fandt opbakning til at få udformet en strategi for rekruttering og fastholdelse af medarbejdere - en problemstilling, som vi for alvor vil kunne mærke de kommende år. På anlægssiden er det »skal«-opgaverne, der har stået øverst på listen. En ny daginstitution i Hadsten, renovering af Korsholm Skole, demenshus i Hinnerup samt midler til udmøntning af Klimaplanen - for ikke at glemme cykelstien mellem Hadsten og Hadbjerg samt sanering af Storegade i Hinnerup - er forslag, som vi er glade for at se med i budgettet.

Der er dog stadig tale om et budget med reduktioner, om end de gennem gode forhandlinger i byrådet ikke er helt så slemme, som vi i Socialdemokratiet havde frygtet. Vi håber derfor, at der vil komme mange gode høringssvar, som vi kan tage med ind i de videre forhandlinger.

Indlæser debat