Endelig en leder om plejehjemmene

Udgivet:05. september 2023, 10.24

Læsetid:2 minutter

Roger Skyum. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Roger Skyum Karolinelundcentret i Gjern

PLEJEHJEM Der har på det seneste været flere alvorlige emner at tage fat på i avisen. Det gælder ikke mindst sygehusets fremtid. Så vi plejehjemsbeboeres spagfærdige gøren opmærksom på os selv har måske ikke haft den store effekt.

Men tak, Brian Holst, for din leder i lørdagens avis, der fokuserer på plejehjem. Visse passager viser dog, at du måske ikke selv kender alle problemerne »indefra«.

Tillad mig at citere dig: »På plejecentrene ydes der store indsatser for at gøre hverdagen så spændende som overhovedet muligt for de ældre. Hvis man som ny leder på et friplejehjem tænker lidt ud af boksen, bør der da også være mulighed for at gøre plejehjemmet til et sted med endnu mere fokus på at kræse om de ældre medborgere. Det kunne da være fedt, hvis de ældre kunne forkæles med en rosastegt mørbrad og et glas godt rødvin af og til. Måske tilmed en tur til Marbella i stedet for en spillemandskoncert i haven.«

Hvis der som påstået gøres store indsatser for at gøre hverdagen spændende, ja så er det langt fra lykkedes. Tværtimod sygner en del beboere hen mange steder, fordi der sker alt for lidt i hverdagen. Ofte misbruges ligegyldigt tv, så det passiviserer mange af os i stedet for at »rehabilitere«, som det så smukt hedder.

Det er jo for længst fastslået, at et værdigt og aktivt hverdagsliv er lige så livsvigtigt som god ernæring. Vigtigere end rosastegt mørbrad og et godt glas rødvin. En udflugt til den lokale genbrugsbutik kunne måske også være lige så meget værd som en ferietur til Marbella.

Endnu en gang: Tak fordi du tog emnet op. Men lad din opfordring til at tænke ud af boksen lige så vel gælde lederne af de kommunale plejehjem!

Indlæser debat