Dagens smittetal: Kun to er testet positive

13. august 2020, 14.01

Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

SILKEBORG I løbet af det seneste døgn er yderligere to testet positive for coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser den daglige opdatering af tallene.

Det betyder, at 38 i løbet af de seneste syv dage er testet positive i Silkeborg Kommune. Silkeborg indtager derfor fortsat en kedelig andenplads på landsplan, når det gælder antallet af smittede pr. indbygger de seneste syv dage. Aarhus har stadig flest smittede. I Aarhus er 39 testet positive det seneste døgn.

Grunden til Silkeborgs fortsat høje placering er, at man ser på antallet af smittede i løbet af de seneste syv døgn. Og med 24 smittede hen over weekenden er antallet af smittede på ugebasis stadig højt.

Silkeborgenserne er fortsat flittige til at lade sig teste. Det seneste døgn har 662 været forbi et testcenter. Det betyder, at hele 3418 silkeborgensere i løbet af den seneste uge er blevet testet.

På landsplan er der registreret 144 nye smittede med coronavirus. Det er en stigning i forhold til onsdag, hvor tallet var 111. Antallet af indlagte falder tre til 13. Der er ingen dødsfald.

De seneste uger har der været en tendens til en højere andel af unge blandt de smittede sammenlignet med tidligere i udbruddet.

Således har knap 36 procent af de smittede gennem den sidste måned været under 30 år.