Når genbrug er en skattejagt efter guld på bøjler

At besøge en genbugsbutik er som en skattejagt efter alt det genbrugsguld, der bare hænger på bøjler og venter på en ny krop at vise sig frem på

Udgivet:24. maj 2019, 16.09

Læsetid:4 minutter

Genbrugsguld - Den her bluse, den har jeg giver 35 kroner for, og der var stadig prismærke på. Og de her bukser 40 kroner. Der var også mærke på.

Sådan siger 17-årige Sumaya Elmansari. Hun går i 1. g på Silkeborg Gymnasium, og så er hun frivillig hos Røde Kors i Nygade i Silkeborg. Selv går hun næsten udelukkende i genbrugstøj.

- Det er der mange grunde til. For det første fordi, der er så meget fint tøj at finde, der næsten ikke er brugt og for det andet, fordi det er godt for vores verden, når vi genbruger mere.

- Klimaet er hårdt belastet, og hvorfor så ikke hjælpe til, hvor man kan - blandt andet ved at købe meget fra genbrug, siger Sumaya Elmansari.

De ord kunne næsten have modtaget en klapsalve rundt om kaffebordet hos Røde Kors genbrugsbutikken. I hvert fald nikker de tre øvrige kvinder, der også går meget ind for genbrug.

Vokset op under krigen...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind