Tænk i nye baner i Bryrup

8. august 2020, 08.23

BRYRUPBYGGERI Man kan undre sig over Gitte Willumsens udtalelse i avisen den 30. juli i forbindelse med kommunens planer om opførelse af nyt plejecenter i Bryrup. Budgetrammen på 49 millioner kroner kan ikke overskrides siger hun. Jeg har fra kommunen fået oplyst, at det omtalte budget er baseret på den normale kvadratmeterpris for byggeri. Ifølge tegning jeg har fået tilsendt skal det nuværende demensplejehjem Skovly sammenbygges med det nye plejecenter, som skal afløse Birkebo. Det hele skal samles om et fælles serviceområde.

Skovly ligger 2 meter under det øvrige terræn, så der skal bortkøres og deponeres ca 20.000 kubikmeter jord. Når man skal grave 2 meter ned havner man i en tidligere tørvemose, så pilotering er også nødvendig under hele bebyggelsen. Begge dele noget, som der ikke er taget hensyn til i det fremlagte budget. Det kan meget nemt betyde en ekstraregning på op imod 20 millioner til borgerne.

Vi beboere på Egelyvej har flere gange fået at vide, at kommunens eksperter har sagt god for byggeriet, så jeg tænkte, at så må der jo foreligge en rapport. Efter 2 henvendelser til borgmesteren og svar fra 2 forskellige kommunale direktører fik jeg oplyst, at der ikke er foretaget nogen undersøgelser, men at man ville tage det med i betragtning. Det er åbenbart ikke sket, så ingen ved, hvad der ventede af overraskelser. Vi på Egelyvej er så uheldige, at vi er naboer til en kommunal grund, men da vores tilsyneladende er mere attraktiv, vil kommunen gerne have fingre i den. Det virker ikke fair, når den kommunale grund er mere velegnet til nybyggeri og sammenlægning. På kommunens grund på Birkelyvej ligger der 8 ældreboliger, hvoraf de 6 har stået tomme i flere år og er misligholdte. Dem vil man tilbyde os. De skal sættes i stand for et millionbeløb. Hvorfor dog ikke rive dem ned og give plads til nybyggeri der?

Vores lokalråd har foreslået møde men borgmesteren i spidsen. Der har været holdt møder nok i den sag. Det der kræves er, at vore lokalpolitikere tænker i nye baner og finder nye muligheder, i stedet for at stirre sig blinde på en enkelt. I et trængt kommunalt budget ser politikerne måske nu en kærkommen mulighed for at spare 49 mill. kroner og skyde skylden på andre. Det vil være for dårligt. Det er ikke os beboere på Egelyvej, der har forkludret denne sag. Vi har selvfølgelig fremlagt nogle betingelser, som Silkeborg Boligselskab har forhandlet med kommunen uden resultat og må nu konstatere, at vi ikke kan nå længere ad den vej. Vi kan kun beklage såfremt Silkeborg Kommune vil føre skyklappolitik.

Forkortet af redaktionen