Deleøkonomien rykker ud på villavejene

Firmaet Nabotrailer er klar med deletjeneste a la GoMore og Airbnb, hvor man kan leje og udleje trailere. Det er dog en god idé at have klare linjer for både lejer og udlejer, siger FDM

27. april 2018, 17.24

Det er en god idé, at både lejer og udlejer tager billeder af traileren ved afhentning og aflevering, så forebygger man uenighed. Foto: Anna Blinkenberg-Lidell

DELEØKONOMI Lån en trailer lokalt i nabolaget, eller udlån din egen trailer til en nabo henne af vejen. Det hele sker over en app til telefonen, mens betaling og forsikring klares i samme omgang.

Sådan lyder filosofien bag den nye tjeneste, Nabotrailer, der bygger på de samme principper som kortidsudlejning af biler GoMore eller boliger gennem Airbnb.

De to iværksættere Kasper Dam Mikkelsen og Anders Muusmann ser store perspektiver i konceptet.

Både fordi det er praktisk og sparer på ressourcerne.

- Der er et oplagt behov på villavejene, hvor der er haveaffald, som skal flyttes. Men måske ikke plads til traileren. Samtidig er der nogle, som har trailere stående, men ikke bruger dem hele tiden, siger Kasper Dam Mikkelsen om ordningen, der snart også skal udvides til de større trailere til heste, biler, både og til flytning - og på sigt er det også tanken at få campingvogne med.

- Udlejere kan både få et tilskud til traileren og hjælpe deres lokalsamfund, mens lejere får nemmere ved at komme af med haveaffaldet eller få hesten med til stævne. I bund og grund handler det om at få brugt de ting, vi har. Samtidig tror vi på, at mange gerne vil lære deres naboer lidt bedre at kende. Når vi mennesker mødes og deler ting, danner vi relationer og bliver på den måde mere forankrede i vores lokalmiljø. Vores rødder stikker lidt dybere, siger Kasper Dam Mikkelsen.

Med forsikring...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben