SIF slog tysk kultklub

Silkeborg IF vandt kampen fra bænken, da St. Pauli blev besejret på to mål i anden halvleg

Udgivet:01. juli 2022, 15.57

Læsetid:2 minutter

Anders Klynge scorede til 2-0, da SIF slog St. Pauli i Tønder. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist| maa@midtjyllandsavis.dk

FODBOLD Silkeborg IF tog en flot skalp fredag eftermiddag, hvor kultklubben St. Pauli fra den tyske 2. Bundeliga blev besejret med 2-0.

Træningskampen, der blev afviklet i Bankparken Tønder, blev overværet af 835 tilskuere.

Første halvleg blev aldrig det helt store sus, selvom de medrejsende St. Pauli-fans forsøgte at inspirere spillerne med højlydt opbakning fra sidelinjen.

Intensiteten var der, men der manglede kvalitet i de få afslutninger, som SIF’erne kom frem til. Det var eksempelvis tilfældet i det ottende minut, hvor Søren Tengstedt kom først på et indlæg fra Oliver Sonne, men der var ingen power i hovedstødet. Det samme gjorde sig gældende for Nicolai Vallys, der savnede kraft i det spark, han sendte mod tyskernes mål få minutter senere.

Den største SIF-chance i første halvleg opstod efter et lille kvarter, hvor Nicklas Helenius blev tilkendt et frispark cirka fem meter fra feltkanten. SIF-angriberen tog sagen i egen hånd med et godt spark, men bolden gik lige forbi den ene stolpe.

SIF’erne havde generelt svært ved at sætte spillet på græstæppet, og der var flere boldtab end vanligt. Det gav et noget broget kampbillede, men St. Pauli formåede heller ikke at omsætte mulighederne i SIF-feltet til scoring.

I pausen skiftede den tyske kultklub hele holdet, og fem minutter inde i anden halvleg var St. Pauli tæt på at tage føringen, da Tobias Salqusit smed bolden væk i eget felt. Kuglen blev dog sparket lige forbi SIF-målet, hvor keeper Nicolai Larsen generelt havde flere gode indgreb.

Efter en time skiftede cheftræner Kent Nielsen ud på fire positioner, da Rasmus Carstensen, Sebastian Jørgensen, Stefán Teitur Thórdarson og Robert Gojani kom på banen i stedet for Lukas Engel, Søren Tengstedt, Mads Kaalund og Nicolai Vallys. Det løftede SIF’erne, som straks virkede mere livlige.

I det 74. minut blev dødvandet brudt efter et veludført angreb. Det blev skabt af Sebastian Jørgensen, der sendte Oliver Sonne af sted i venstresiden, og den efterfølgende tværaflevering endte ved Joel Felix, der åbnede scoringen.

Efterfølgende var der pæne muligheder til Stefán Teitur Thórdarson og Nicklas Helenius, mens St. Pauli markerede sig med en enkelt chance, som Nicolai Larsen fik afværget.

10 minutter før tid blev føringen fordoblet, da Anders Klynge kom først på en ripost og gjorde det til 2-0. Forinden havde Nicklas Helenius afsluttet tæt under mål.

Sidstnævnte blev udskiftet kort efter og forlod banen i selskab med midtbanestyrmanden Mark Brink. I stedet fik Anders Dahl og Pelle Mattsson lov til at få de sidste minutter på banen.

Der resterer fortsat en enkelt træningskamp for SIF i opstarten. Lørdag 9. juli venter Holstein Kiel på udebane i en kamp, der afvikles over tre halvlege.

Indlæser debat