Glæden blev kort for SIF i Viborg

SIF sad på lokalopgøret og bragte sig også foran, men en hurtig udligning kostede point i domkirkebyen

15. oktober 2021, 20.53

Joel Felix ses her i en duel med Sebastian Grønning, der udlignede til 1-1 for Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Silkeborg IF måtte nøjes med et enkelt point i fredagens lokalopgør mod Viborg FF, der sluttede 1-1 foran 5286 tilskuere på Energi Viborg Arena.

Med det ene point avancerer SIF til fjerdepladsen i Superligaen, men Randers kan gå forbi, hvis kronjyderne tager point fra OB på søndag i Odense.

Joel Felix var tæt på at forære hjemmeholdet føringen i det tredje minut efter en kikset clearing i eget felt. Men stopperen fik selv raget kastanjerne ud af ilden, da han blokerede det efterfølgende skudforsøg fra hollandske Jay-Roy Grot, der stod fri på kanten af SIF-feltet.

Det var ventet, at Viborg ville lægge et fysisk træk på SIF fra start, men det var gæsterne, der spillede med musklerne i indledningen. Efter fem minutters spil havde værternes fysiske stab således både tilset keeper Mikkel Andersen og den tidligere SIF-spiller Christian Sørensen. Viborg-duoen var dog i stand til at fortsætte.

SIFerne havde en enkelt overraskelse i startopstillingen, hvor en sygdomsramt Gustav Dahl blev erstattet af Nicklas Røjkjær. Sidstnævnte kom frem til gæsternes første mulighed i det syvende minut, hvor han forsøgte at krølle bolden ind i det lange hjørne, men Mikkel Andersen fik viftet det nærgående forsøg ud til et hjørnespark.

Hjemmeholdet svarede igen med en ekvilibristisk afslutning fra Sebastian Grønning, som dog ikke førte yderligere med sig, og i den efterfølgende periode faldt der mere ro over kampen. Begge hold havde for lav kvalitet med bolden og lavede for mange fejl, hvorfor chancerne udeblev.

SIF rørte først på sig igen i det 27. minut, hvor et lumsk langskud fra Robert Gojani blev headet over Viborg-målet, og det blev begyndelsen på en god periode for gæsterne.

Første halvlegs største chance opstod tre minutter senere, hvor Nicklas Helenius blev sendt alene mod mål, men SIF-angriberen formøblede friløberen med en halvtam afslutning, som fremadstormende Mikkel Andersen afværgede med en fodparade.

Med seks minutter til pausen var SIF-angriberen tæt på at blive noteret for en assist, da han headede bolden ned for fødderne af Nicolai Vallys, men Viborg-defensiven fik blokeret skudforsøget i feltet.

Viborg rørte lidt mere på sig frem mod pausen, men det var ikke nok til at bryde dødvandet efter 45 jævnbyrdige minutter, hvor gæsterne dog både havde haft et lille overtag på banen og tribunerne.

SIF fik også den bedste åbning på anden halvleg, hvor Stefán Teitur Thórdarson sendte en flad afslutning forbi det lange hjørne fra en spids vinkel. Kort efter forsøgte islændingen sig med et langskud, og denne gang måtte Mikkel Andersen tage handskerne i brug for at afværge til et hjørnespark.

I det 52. minut kunne jublen bryde løs i det velbesøgte udebaneafsnit, da Robert Gojani hamrede bolden i nettet med et tørt hug lige uden for Viborg-feltet. Nicklas Helenius blev dog vinket offside i situationen, hvor han hoppede over bolden i Viborg-feltet, og målet blev derfor annulleret.

Der stod SIF på det hele frem til det 60. minut, hvor netop indskiftede Clint Leemans sendte bolden en lille meter penge forbi den ene stolpe. SIF slap dog med skrækken og satte sig hurtigt på begivenhederne igen.

I det 64. minut blev den fortjente SIF-føring en realitet, da en afrettet afslutning fra Rasmus Carstensen havnede for fødderne af Stefán Teitur Thórdarson, som let kun prikke bolden i nettet fra en helt fri position ved det lille felt.

Viborg svarede dog straks igen. Rasmus Carstensen halvsov på backen og ophævede en offside, hvilket bragte Christian Sørensen fri til skud. Nicolai Larsen kunne kun halvklare i målet, og på riposten gjorde Sebastian Grønning det til 1-1 uden større besvær.

Efterfølgende var Tobias Salquist lige ved at dirigere et langt indkast i eget net, men SIF-stopperen headede bolden lige forbi det lange hjørne.

Viborg satte sig mere på spillet uden at komme til nævneværdige chancer, og i det 86. minut var Sebastian Jørgensen i stedet tæt på at sende SIF i front, da han kom fri til en afslutning i feltet. Bolden gik dog et stykke forbi værterne mål.

I overtiden var Nicklas Helenius tæt på at sparke de tre point til Søhøjlandet, men fra en helt fri position i feltet klaskede han kuglen lige på Mikkel Andersen, som dermed blev redningsmanden i Viborg-målet.

SIF har stadig seks point ned til Viborg på niendepladsen.

Indlæser debat