Nekrolog: En gør-det-selv mand med hjertet på rette sted

Flemming Sørensen Hald var altid parat til at tage imod nye udfordringer i livet

3. juli 2019, 12.45

Flemming Sørensen Hald, Kragelund, blev 52 år.

Nekrolog: Flemming Sørensen Hald er stille sovet ind den 27. juni i hjemmet i Kragelund efter et halvt års kamp mod kræften. Flemming blev 52 år og efterlader hustruen Agnes og hendes tre voksne sønner.

Flemming blev født i Øster Bording den 24. oktober 1966. I 1969 kom lillesøsteren Birgitte til, og familien flyttede i 1970 ind i et nyt hus i Hvinningdal, som forældrene Bodil og John selv havde bygget ved hjælp af den nærmeste familie. I 1983 kom lillebroren Jens Peter også til.

Efter endt skoletid tog Flemming en landbrugsuddannelse på Hammerum og Asmild Landbrugsskole. Han fik hurtigt arbejde som landbrugsmedhjælper hos Regner Jørgensen i Øster Bording og senere hos Per Jokumsen i Serup.

Kvæg til skue

Sammen med sine morbrødre, Erik og Arne, købte Flemming tre meget fine herefordkvæg, som blev passet og plejet med stor interesse. Dyrene blev fremstillet til dyrskue i Silkeborg og Herning - flere gange med fine bedømmelser.

Helt fra barnsben elskede Flemming at komme ud og hjælpe sin bedstefar Peter på maskinstationen i Overgård. Traktorer og store maskiner var bare sagen. Da Overgård Maskinstation blev overtaget af morbror Erik, fik Flemming job som medhjælper.

Flemming elskede de nye udfordringer og tog derfor stort kørekort. Et job hos P. Svendsens flyttefirma fulgte med kørsel til Malaga i tre år. Senere blev det også til tre år med kørsel for Ole Thomsen, hvor turene gik til hele landet.

Huset fik en kærlig hånd

I 1988 købte Flemming hus i Kragelund. Et hus der virkelig trængte til en stor kærlig hånd. Han gik i gang med at restaurere og fik overetagen indrettet, så lillesøster Birgitte kunne flytte ind. Hun boede der, til Flemming mødte sin daværende kæreste, der havde to børn, Ronni og Marianne, som blev hans bonusbørn.

Et utroligt sammenhold

I 2000 stod »Skanska« senere »Munck« nu MES Energiselskab Brande og manglede en maskinfører til diverse entreprenøropgaver. Det lød spændende, og det var en ny udfordring. Et nyt kapitel tog sin begyndelse. En af Flemmings bedste venner Johnny Jensen havde også ansættelse i firmaet, og de to blev et fast makkerpar på samme bil og gravemaskine mm. Det samarbejde og utrolige sammenhold varede i 19 år - lige til Flemmings død.

I 2008 blev Flemming ramt af en alvorlig sygdom, stafylokokinfektion, han svævede mellem liv og død, men med det yderste af neglene kæmpede han sig tilbage til livet. Sygdommen kostede forholdet på hjemmefronten. Men sammen med en loyal arbejdsgiver og Flemmings trofaste makker lykkedes det at komme tilbage til jobbet.

I 1996 købte Flemming nabogrunden til huset, og da Agnes flyttede ind i 2010, fik de sammen skabt en parklignende have. Flemming blev for hendes tre voksne drenge en god støtte og kammerat - ligesom svigerdøtre og børnebørn fik de alle plads i Flemmings liv.

Klar med en hjælpende hånd

Flemming var en yderst vellidt person, en god kollega, arbejdsom og altid klar til at give en hjælpende hånd, hvis nogen havde brug for det. Ja, han var en rigtig gør-det-selv mand, der også havde en stor passion for at lave mad. Flemming gik ej heller i vejen for en god diskussion, han havde sine meningers mod, som kom lige fra hjertet, dog ofte med megen humor.

I fritiden fyldte squaredancen i Hauge meget, her fik han og Agnes mange gode venner. Han havde også sin båd SAM, det var nok den, han allerhelst ville pusle omkring, når der var lidt tid.

Han var til det sidste i gang med at lave forskellige forbedringer på båden. Flemming nåede desværre ikke at blive helt færdig, men klarede som det allersidste ønske at sejle en tur sammen med sin nærmeste familie så sent som for 14 dage siden. Turen gik som ofte ud fra Virksund og op for at runde stedet, hvor hans far John og hans bedste kammerat Claus’ aske er spredt.